- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα του Κοινωνικού Τουρισμού για ένταξη στο Μητρώο Παρόχων

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός ζήτησε με παρέμβαση του από το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής σε ενδιαφερόμενους παρόχους στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021 – 2022.

Ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε σε όλες εκείνες τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις όπως αυτές που δραστηριοποιούνται στη Λίμνη Πλαστήρα, οι οποίες θα μπορούσαν να ενταχθούν στο «Μητρώο Παρόχων», δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να ενισχυθούν και να στηριχτούν από το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού.

Ο Βουλευτής από την Καρδίτσας ζήτησε από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη να μεριμνήσει για το συγκεκριμένο θέμα καθώς υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες δεν προλάβανε να υποβάλουν αίτηση.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης αναγνώρισε πως υπάρχουν αρκετές ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ότι είναι χρέος μας να τους στηρίξουμε. Ο κ. Πρωτοψάλτης δήλωσε πως θα δώσουμε τη δυνατότητα εκ νέου υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021 – 2022. Όσες επιχειρήσεις πληρούν όλες τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές, ανάλογα με την κατηγορία τους θα μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση ένταξης τους στο «Μητρώο Παρόχων» μετά την ολοκλήρωση των ενστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Η νέα εποχή στην οποία καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε απαιτεί να είμαστε γρήγοροι, ευέλικτοι και να παίρνουμε αποφάσεις οι οποίες μεριμνούν για το κάλο της χώρας μας και των πολιτών μας. Ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί έναν από τους πλέον πληττόμενους από την πανδημία του κορωνοϊού και στηρίξουμε άμεσα όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο. Ζήτησα σήμερα από τον κ. Πρωτοψάλτη να μεριμνήσει άμεσα και να δώσει την ευκαιρία να ενισχυθούν και να στηριχτούν από το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού και επιχειρήσεις οι οποίες δεν εντάχθηκαν στη Μητρώο Παροχών. Ο κ. Πρωτοψάλτης με ενημέρωσε πως τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα δοθεί εκ νέου η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής σε ενδιαφερόμενους παρόχους στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021 – 2022. Στο Νομό Καρδίτσας ο κλάδος του τουρισμού και συγκεκριμένα του ορεινού τουρισμού αποτελεί μεγάλο κομμάτι του φάσματος της επαγγελματικής δραστηριότητας. Πράττουμε το μέγιστο και μεριμνούμε για όλες εκείνες τις επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού».