- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αντιπολεμικές δράσεις από την Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας

 Σύσκεψη φορέων κάλεσε η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας (ΕΕΔΥΕ) για τη στήριξη των αντιπολεμικών δραστηριοτήτων, τον εμπλουτισμό τους και τον καλύτερο συντονισμό τους. Πρόκειται για δραστηριότητες  ενταγμένες στα  πλαίσια του Πανελλαδικού Διημέρου Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της  ΕΕΔΥΕ 21-22 Μάη 2022, προκειμένου να εκφραστούν τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του καρδιτσιώτικου λαού, να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πόλεμους με οποιοδήποτε πρόσχημα, να μην είναι η χώρα μας στόχος αντιποίνων.

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων, του σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, των Συνταξιούχων του ΙΚΑ, του παραρτήματος Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, της ΕΟΑΣΚ, του Συλλόγου Γυναικών, της ΠΕΑΕΑ, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου και ΕΒΕ.

Αποφασίστηκε να απευθύνουν κάλεσμα για την ακόμα ευρύτερη στήριξη των εκδηλώσεων και από άλλους φορείς που μπορεί να εκφραστεί με τη φυσική παρουσία των μελών τους, με κάλεσμα συμμετοχής των μελών κλπ .

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μάη και θα περιλαμβάνει  πορεία στους δρόμους της πόλης με αφετηρία το μνημείο Αντίστασης (στην είσοδο της πόλης) στις 7,30 μμ.  και τερματισμό  με εκδήλωση στην πλατεία Πλαστήρα στις 8,30 μμ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τερματισμού θα υπάρχει θεατρικό δρώμενο δρόμου από το θέατρο «ΟΨΕΙΣ» Πρόκειται για μία Performances – Street Theater από την Δημιουργική Ομάδα του Θεάτρου Όψεις, εμπνευσμένη από το  αντιπολεμικό και επίκαιρο έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες»  μέσα από μια σύγχρονη μεταφορά στο παγκόσμιο σήμερα, για τις συνέπειες του πολέμου. Μία πανανθρώπινη κραυγή διαμαρτυρίας για τα δεινά του πολέμου μέσα από τον θρήνο των γυναικών της Τροίας, ξετυλίγοντας τις πιο φριχτές πτυχές των ανθρώπων. Σκηνοθεσία Παύλος Βησσαρίου. Διδασκαλία Κίνησης: Νάντια Ράγκου – Παύλος Βησσαρίου. Υπεύθυνη Δημιουργικού Εργαστηρίου Βασιλική Μακρή. Συμμετέχουν τα Μέλη της Δημιουργικής Ομάδας του Θεάτρου Όψεις.

Θα συνεχιστεί με  μουσικό πρόγραμμα από το παράρτημα Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.