- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αποχαιρετώντας τον παπά-Σωτήρη Γκέκα

Βαθιά θλίψη μας διακατέχει, μη θέλοντας να πιστέψουμε ότι έφυγε απ’ αυτή τη ζωή ο παπά-Σωτήρης, ο σεβάσμιος αυτός  ιερέας της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Οξυάς.

Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι έφυγε απ’ αυτή τη ζωή ένας ταπεινός πλην  πανάξιος ιερέας, που διακόνησε για χρόνια το χωριό μας, προσφέροντας πολύτιμο αλλά και πολύπλευρο έργο.  Ένας ιερέας που, τόσο με τη συγκεκριμένη ιδιότητά του όσο και ως απλός άνθρωπος, ήξερε να κερδίζει τους ανθρώπους αλλά και να ποιμαίνει άψογα το ποίμνιό του.

Η εργατικότητά του, το προσφιλές του χαρακτήρα του, η ταπεινότητά  του, τα εύστοχα αλλά και πολύ προσεγμένα αστεία του ήταν στοιχεία που άγγιζαν τους χωριανούς μας και όχι μόνο.

Πολύτιμος συμπαραστάτης των πολιτιστικών φορέων του χωριού μας συνέβαλε καθοριστικά στο έργο τους, αποτελώντας πρότυπο ικανότατου εργάτη αλλά και αγωνιστή για  ζητήματα του χωριού,  στα οποία δεν ήταν λίγες οι φορές στις οποίες, με τη διακριτικότητα, που η ιδιότητά του απαιτούσε, άλλα και το δυναμισμό του χαρακτήρα του, διαδραμάτισε ρόλο πρωταγωνιστικό.

Θα λείψεις απ’ όλους μας,  παπά-Σωτήρη! Και το κενό που αφήνεις δυσαναπλήρωτο, αναμφίβολα.

Ως Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος της Οξυάς σ’ ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στο Χωριό αλλά και στο Σύλλογό μας, ευχόμενοι για την ανάπαυση της ψυχής σου αλλά και για την εκ Θεού παρηγοριά των οικείων σου.

Από το ΔΣ του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας