- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστ. Βασιλάκος: Εκτός κανονικότητας … η κατεδάφιση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Αγαπητοί Πολίτες, Συνεχίζονται οι κραδασμοί από το «σκάνδαλο της καταστροφής και της διάλυσης του κτιρίου του Κ. Υ. Μουζακίου, γεγονός το οποίο παραμένει αδιερεύνητο, χωρίς έλεγχο και ατιμώρητο.

Τα νέα στοιχεία τα οποία βγήκαν στο Φως για την αναιτιολόγητη, παράλογη και επιζήμια απόφαση κατεδάφισής του, αποτελούν το μελανότερο σημείο στην Ιστορία του Μουζακίου.

Αδυνατούν οι Πολίτες να αντιληφθούν γιατί κατεδαφίστηκε ένα δημόσιο κτίριο 1075 m2  τη στιγμή που είχε στατική επάρκεια, δεν είχε καταρρεύσει, ούτε  χαρακτηρίστηκε επικινδύνως ετοιμόρροπο!με επισκευή δε και ενίσχυση, θα ήταν δυνατή η ασφαλής επανάχρησή του!

Δεν γνωστοποιήθηκαν μέχρι σήμερα παρά τα αιτήματά μας, το συμβόλαιο δωρεάς του οικοπέδου από το Δήμο Μουζακίου στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας το έτος 1993, η«μυστηριώδης και εξαφανισμένη» 75/1983 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου και η 752/1985 Οικοδ. Άδεια με τον τίτλο κτήσεως κυριότητας οικοπέδου Κ.Υ Μουζακίου!

Δεν επανήλθε! αυτοδίκαια η κυριότητα του ακινήτου του Κέντρου Υγείας στο Δήμο Μουζακίου παρά το γεγονός ότι, τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2020 έγινε μετεγκατάσταση και μεταβλήθηκε η χρήση του,οπότε και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 184 παρ. 2 του Ν.3463/2006, «Αν η χρήση των ακινήτων, που έχουν δωριθεί, μεταβληθεί, η σύμβαση της δωρεάς λύεται, και η κυριότητα των ακινήτων επανέρχεται αυτοδικαίως στο Δήμο!».

Αντί λοιπόν ο Δήμος Μουζακίου να ενεργοποιήσει το δικαίωμα ανάκλησης δωρεάς λόγω εξάλειψης του λόγου σύστασης,εν τούτοις το μόνο που έκανε αφού «συνέδραμε στην κατεδάφιση!ήταν, να εκφράσει τη λύπη του επικαλούμενος δήθεν ότι δεν είχε κυριότητα!»

Δυστυχώς και ύστερα από όλα αυτά, η κατεδάφιση του ακινήτου Κ. Υγείας Μουζακίου καταγράφεται ως θλιβερό ιστορικό γεγονός που έβλαψε σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου Μουζακίου. Γι αυτό και κατά την άποψή μας τα αρμόδια όργανα της συντεταγμένης πολιτείας έχουν υποχρέωση άμεσα να διερευνήσουν και να ελέγξουν τη ζημία στη δημόσια περιουσία, καταλογίζοντας τυχόν ευθύνες σε όλους όσους αποφάσισαν, συναίνεσαν, συνέργησαν ή αδιαφόρησαν στην κατεδάφιση Κ. Υγείας Μουζακίου.«Είναι ώρα ευθύνης και συνείδησης..».-