- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Αναζητείται … η Κοινωφελής περιουσία στο Μουζάκι

Αγαπητοί Πολίτες, Τρία (3) χρόνια προσπαθούμε χωρίς αποτέλεσμα να μάθουμε σχετικά με την ύπαρξη, διοίκηση και διαχείριση κινητής και ακίνητης περιουσίας των Κ.Α.Δ, Κληροδοτημάτων, Δωρεών, Διαθηκών και Προϊόντων Δωρεάς στο Δήμο Μουζακίου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς υπεύθυνος δεν βεβαιώνει τη συνταγματική υποχρέωση για πιστή και επακριβή εκτέλεση, τήρηση και εκπλήρωση του σκοπού και του τρόπου διάθεσης κοινωφελούς περιουσίας, σύμφωνα με την ρητά εκφρασμένη βούληση! και επιθυμία όλων των μεγάλων διαθετών, δωρητών! του Δήμου Μουζακίου.

Δεν γνωρίζουν οι Πολίτες περιουσία, μισθώσεις και μισθώματα Κληροδοτήματος Ανδρέου στο Μουζάκι! στη Ζωγραφία! στη Λεπτοκαρυά! κ.ά. Δεν ξέρουμε για τη διαχείριση ακινήτου! και την τύχη δωρεάς και διαθήκης! Λιασκοβίτη Ι. Απόστολου στο Πνευματικό Κέντρο Καναλίων. Ακόμα να μάθουμε αποτελέσματα διαχειριστικού ελέγχου! στο Κ.Α.Δ Δήμου Γ. Νεοπτόλεμος Κανάλια και στη δωρεά! Παπαγεωργίου Γ. Απόστολου επίσης στα Κανάλια. Αγνοούμε σχετικά με το ακίνητο του Φαναριώτη Βαμπούλη Π. Χρήστου και τη μυστηριώδη εξαφάνιση! της διαθήκης του μεγάλου Πορτιώτη δωρητή! Frank RoukasPorti TrustU/Will U.S.A.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν ότι, ανύπαρκτα ακίνητα έχουν συμπεριληφθεί σε πράξεις αποδοχής και διανομής, άλλα ρημάζουν αμίσθωτα και αναξιοποίητα και άλλα είναι στα αζήτητα! γιατί δεν μπαίνουν στον κόπο κάποιοι! να ψάξουν να τα βρουν και να τα αξιοποιήσουν προς όφελος των Πολιτών.

Δεν έχουν δει ακόμα τις προβλεπόμενες κοινωφελής παροχές τα ορφανά του Μουζακίου! οι άποροι του Φαναρίου! και οι άριστοι μαθητές των Καναλίων! Γιατί,

«Στο Μουζάκι δεν γίνεται….σεβαστή η Θέληση των Διαθετών Δωρητών!»

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου