- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Απαραίτητο … το κατεδαφισμένο κτήριο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Αγαπητοί Πολίτες, Με την παράδοση στην κυκλοφορία της αποκατεστημένης Δυτικής Περιφερειακής Οδού εκεί που ήταν πριν τον Ιανό! Την παραμονή Δημαρχείου και Κλειστού Γυμναστηρίου στην ίδια θέση! Τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου (180m2/450€/Μήνα)! Και την αγορά ακινήτου! για τη μεταστέγαση του Αρχαιολογικού και Λαογραφικού Μουσείου (80m2/65.000,00€)!Επιβεβαιώνεται περίτρανα και πλήρως τεκμηριωμένα ο παραλογισμός! και η οικονομική βλάβη του κυριολεκτικά αδιανόητου, επιζήμιου, αδιερεύνητου και ατιμώρητου «σκανδάλου» κατεδάφισης 1075 m2 κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου! το οποίο δεν είχε καταρρεύσει από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Ιανού.

Κατέπεσαν δυστυχώς για τη δημοτική περιουσία! τη διαφάνεια! Και την κοινή λογική! τα προσχηματικά επιχειρήματα της δήθεν ακαταλληλότητας κτηρίου Κ.Υ λόγω σαθρότητας εδάφους! ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί ότι, δήθεν η απευθείας αγορά! και η μίσθωση! ακινήτων, κρίθηκαν επιβεβλημένες λόγω μη ύπαρξης! αντίστοιχων ιδιόκτητων χώρων.

Υπενθυμίζουμε και επικαλούμαστε σχετικές εκθέσεις αυτοψίας 11ος-12ος/2020&1ος/2021 Επιτροπής Ελέγχου Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών Π.Ε Καρδίτσας που γνωμοδοτούν ομόφωνα ότι, «το τμήμα του κτηρίου Κ.Υ Μουζακίου που δεν κατέρρευσε! Δεν χαρακτηρίζεται επικινδύνως ετοιμόρροπο! έχει στατική επάρκεια! και δύναται με ενίσχυση και επισκευή να επαναχρησιμοποιηθεί!».

Υπενθυμίζουμε επίσης ολέθριες παραλείψεις υπευθύνων Δήμου Μουζακίου και συλλογικών του οργάνων, οι οποίοι ως όφειλαν δεν ενεργοποίησαν το δικαίωμα ανάκλησης Δωρεάς (1993) λόγω εξάλειψης λόγου σύστασης (2020), με τραγικό επακόλουθο την απώλεια κυριότητας μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ακίνητο Κ. Υγείας Μουζακίου), χρήσιμης και απαραίτητης για τη λειτουργία υπηρεσιών, Δ.Ε.Υ.Α, Κ.Ε.Π, Κοινωνικού Παντοπωλείου, Μουσείου κ.α.

Κατά την άποψή μας και υπό το πρίσμα των νέων στοιχείων τα αρμόδια όργανα της συντεταγμένης πολιτείας οφείλουν επιτέλους, να διερευνήσουν και να ελέγξουν για πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας στη δημόσια περιουσία, καταλογίζοντας τυχόν ευθύνες σε όλους όσους έπραξαν, αποφάσισαν, συναίνεσαν, συνέργησαν, παρέλειψαν να ενεργήσουν ή αδιαφόρησαν στην αναιτιολόγητη, τεχνικά ατεκμηρίωτη και αδιαφανή διαδικασία κατεδάφισης1075 m2 δημόσιου κτηρίου. Είναι χρέος των Θεσμών!«Είναι ώρα καθήκοντος, ευθύνης και συνείδησης…».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου