- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Επικίνδυνη η καθημερινότητα στις παιδικές χαρές του Μουζακίου

Αγαπητοί Πολίτες, Σε μια εποχή που η επίσκεψη στην παιδική χαρά αποτελεί σχεδόν καθημερινή διέξοδο ψυχαγωγίας και από τις λίγες προσιτές διασκεδάσεις για τα παιδιά και τη μέση ελληνική οικογένεια, η ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση, ασφαλείς υποδομές, καλές εγκαταστάσεις και συντηρημένα παιγνίδια γίνεται πλέον επιτακτική.

Δυστυχώς όμως στο Μουζάκι του σήμερα δεν υπάρχουν παιδικές χαρές που να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ορθής, ασφαλούς και πιστοποιημένης καταλληλότητας και λειτουργίας, επαρκούς φύλαξης με προδιαγραφές ορθών περιφράξεων με σαφείς και προκαθορισμένους όρους, με εκθέσεις αυτοψίας και ελέγχου,αποδοχή εθελοντικών δομώνκ.α.

Η καθημερινή εικόνα των Παιδικών Χαρών του Μουζακίου είναι η εγκατάλειψη, οι διαλυμένες περιφράξεις, οι σπασμένες  κούνιες, τα σκουριασμένα όργανα διαλυμένα και πεταμένα, τα ακατάλληλα δάπεδα, σκουπίδια, χόρτα, τσιμέντα, πέτρες, κοτρώνια, πρόκες, γυαλιά, εξέχοντα σίδερα κ.α. επικίνδυνα σημεία και πράγματα που δεν επιτρέπουν στα παιδιά μας να παίζουν με ασφάλεια και να απολαμβάνουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Παρά ταύτα όμως οι δύο κεντρικές παιδικές χαρές του Μουζακίου ενώ φαίνονται ότι, είναι δήθεν κλειστές!εν τούτοις στην πραγματικότητα είναι διαρκώς και επικινδύνως ανοιχτές! Με πινακίδες απαγόρευσης χρήσης κρυμμένες! με λουκέτα στις εισόδους! με διάπλατα ανοιχτές τις διπλανές πόρτες! Με σπασμένες περιφράξεις! πεσμένα κάγκελα! κ.α.αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα στοιχεία!

Όλα όμως αυτάδεν είναι δυνατόν «να συνεχίζονται,γιανα παρέχεται ταυτόχρονα η ομπρέλα της ατιμωρησίας και η κάλυψη της αμέλειας και των παραλείψεων των υπεύθυνων αιρετών, επιβραβεύοντας την προσπάθεια αποφυγής ευθυνώνσε βάρος της ασφάλειας και της σωματικής ακεραιότητας των μικρών μας φίλων».

Επιτέλους πρέπει να αντιληφθούν οι αρμόδιες τοπικές αρχές ότι, οι Παιδικές χαρές του Μουζακίου ή θα αποκτήσουν πιστοποιητικό καταλληλότητας ή

«Θα Κλείσουν Πραγματικά…. γιατί είναι επικίνδυνες για τα παιδιά μας».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου