- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Επιμένουν … στην κατεδάφιση του κτηρίου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Αγαπητοί Πολίτες, Αμετακίνητοι στην αδιανόητη απόφασή τους για κατεδάφιση του κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου παραμένουν «οι αρμόδιοι της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας», παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο τμήμα του έχει στατική επάρκεια και μπορεί να επισκευαστεί για επανάχρηση!

Αγνοούν παντελώς εκθέσεις αυτοψίας ειδικών, υποβάλλουν ενστάσεις και ενώ «κάνουν τα πάντα ως ιδιοκτήτες για να εκδοθεί εκ των υστέρων Άδεια Κατεδάφισης», εν τούτοις δεν γνωστοποιούν τον υπεύθυνο της αυθαίρετης καταστροφής και διάλυσης κτιρίου, υλικού και εξοπλισμού στο Κ. Υγείας Μουζακίου χωρίς καμία νόμιμη προϋπόθεση και άδεια!

Δυστυχώς και όπως προκύπτει, τίποτα δεν σταματάει τις αναιτιολόγητες και επικίνδυνες «αποφάσεις καταστροφής Δημόσιου κτηρίου», καθ ότι ακόμη και η έγγραφη ενημέρωση η οποία δόθηκε από τους  αρμόδιους της 5ης ΥΠΕ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,περιέχει δυστυχώς «εν γνώσει τους» στοιχεία τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κατά την άποψή μας όλα τα αρμόδια όργανα της συντεταγμένης πολιτείας οφείλουν να παρέμβουν,διερευνώντας αυτή την «ανησυχητικά περίεργη υπόθεση», λαμβάνοντας ταυτόχρονααυτονόητα και αναγκαία μέτρα, προκειμένου να δρομολογηθούν διαδικασίες ελέγχου, ασφαλούς επανάχρησης και αξιοποίησης κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου.

Ειδικότερα τα συλλογικά όργανα του Δήμου Μουζακίου οφείλουν με απόφασή τους να αναλογιστούν την τύχη Δημαρχείου και  Δημοτικού Γυμναστηρίου σε περίπτωση τυχόν κατεδάφισης Κ.Υγείας Μουζακίου, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα υποστήριξης και προστασίας. Υποχρεούνται δε πριν την παραχώρηση οικοπέδου, να απαιτήσουνρητή έγγραφη δέσμευση και διαβεβαίωση με ρήτρα καιολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης, έναρξης και ολοκλήρωσης εργασιών, ανέγερσης νέου Κ. Υγείας Μουζακίου!

«Οι ιδιοκτήτες» βάσει της Έκθεσης Ελέγχου Επικινδυνότητας οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα και προσεκτικά στην κατεδάφιση του ελάχιστου τμήματος (60μ2) που κατέρρευσε, για να μην επιβαρυνθεί η στατικότητα του υπόλοιπου κτιρίου (1075μ2!). Έχουν ηθική υποχρέωση να το παραχωρήσουν ως κτήριο ασφαλή και λειτουργικό στο Δήμο Μουζακίου και στους Δημότες του οποίου ανήκει, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας των Πολιτών. «Είναι ώρα ευθύνης και συνείδησης… για το δημόσιο συμφέρον».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου