- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Η δημοτική περίοδος τελειώνει … η εκτροπή συνεχίζεται

Αγαπητοί Πολίτες,  Στις 16 Δεκεμβρίου του έτους 2021 το Γ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την 2366/21 απόφασή του έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικές τις διατάξεις του «νόμου Θεοδωρικάκου 4623,4625/2019», με τις οποίες τροποποιήθηκε το πλαίσιο ανάδειξης των Προέδρων Κοινοτήτων με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων.

Παραβιάστηκαν οι προβλεπόμενοι όροι ανάδειξης Προέδρων Κοινοτήτων, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και οι αρχές της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, ως εκφραστής της αρχής λαϊκής κυριαρχίας και της ισότητας των όρων του εκλογικού ανταγωνισμού.

Και αντί άμεσα να προκύψει υποχρέωση συμμόρφωσης της Πολιτείας με την προαναφερόμενη απόφαση, σε συνδυασμό με τις από το έτος 2019 προσφυγές μας, και την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ που δυστυχώς και μετά από ένα έτος ακόμα αναμένεται! εν τούτοις ουδέν νεότερο! περί αποκατάστασης.

Είναι ξεπεσμός! και ντροπή! για την αιρετή αυτοδιοίκησηνα μπαίνουμε στο τελευταίο έτος της Δημοτικής Περιόδου και να οδεύουμε σε εκλογές με ορισμένους δια νόμου Προέδρους Κοινοτήτων, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και χωρίς την απαραίτητη έκδοση διαπιστωτικής πράξης ορισμού,σε Μουζάκι, Αγναντερό,  Γεωργικό, Καλλίθηρο, Ξυνονέρι, Ρούσσο, Κρανέα, Γελάνθη κ.ά.

Πάρα ταύτα όμως τελευταία κάποια ένωση προφανώς, «Μειοψηφικών-Δι-ορισμένων προέδρων!» διοργάνωσε στις 3/12/2022 άκουσον- άκουσον ανθρωποκεντρική ημερίδα! στην πόλη της Καρδίτσαςμε την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης! του προέδρου της ΚΕΔΕ! Δημάρχων! κ.ά. κύρια δε με τη συμμετοχή του «εμπνευστή των αντισυνταγματικών νόμων» κ. Υφυπουργού!

Δυστυχώς για τη δημοκρατία αυτή η πρόκληση έγινε μία ημέρα μετά τη «βόμβα του ΣτΕ»που δίκαια ακυρώνει την πλασματική πλειοψηφία Ο.Ε και Ε.Π.Ζ των Δήμων, κρίνοντας και πάλι για δεύτερη φορά το «νόμο Θεοδωρικάκου» ως αντισυνταγματικό! Μέσα λοιπόν σ αυτή τη θλιβερή ηθική κρίσηνόθευσης λαϊκής εντολής και μετά από τρία χρόνια ανατροπής, κατάργησης και περιφρόνησης κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας, δημοκρατικών επιλογών και κοινής λογικής,

«Είναι απαράδεκτο να επιχειρείται νομιμοφανής διαιώνιση θεσμικής εκτροπής»

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου