- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Μετέτρεψαν τον Πάμισο σε λατομείο-εργοτάξιο-μπαζότοπο

 Αγαπητοί Πολίτες, Με το πρόσχημα των έργων αποκατάστασης βλαβών Ιανού 2020 και με όρους και χαρακτηριστικά που ισοδυναμούν με καταστροφή και ανισορροπία Οικιστικού Περιβάλλοντος!«λεηλατούν τη δημόσια περιουσία!και ρυπαίνουν! το Ποτάμι το έτος 2022 στο Μουζάκι!».

Χωροθέτησαν! μία μεγάλη περιοχή για τεράστιες αμμοχαλικοληψίες με αδιαφάνεια, αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα εντός φυσικής κοίτης! δίπλα στο απείρου κάλλους «Αισθητικό Δάσος Γ. Καραϊσκάκη Μαυρομματίου»! και σε ελάχιστη απόσταση από το πλεύσιμο νερό!στην «Ανάβρα» στο «Τουρκόμνημα» και στην «Καμαρούλα» Κοινότητας Μουζακίου.

Δεν δημοσιοποιούν τυχόν σχετικές άδειες και εγκρίσεις! δεν γνωστοποιούν Τεχνικές περιγραφές εκτελούμενων έργων και κατεδαφίσεων! και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για την παράλειψη υποβολής τυχόν Φακέλου Εξαίρεσης Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων! και κήρυξη περιοχής Μουζακίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Πολιτικής Προστασίας.

Καθημερινά εν ονόματι των Έργων! και προφανώς των κλειστών συσκέψεων! γίνονται αθρόες και ανεξέλεγκτες αμμοληψίες! με απόληψη εκατοντάδων χιλιάδων κυβικών αδρανών υλικών! τα οποία αυθαίρετα μεταφέρονται με φορτηγά και μηχανήματα εκτός κοίτης Ποταμού Παμίσου, προς άγνωστη κατεύθυνση και σε «τυχόν άλλες εργασίες και έργα!».

Ότι θέλουν κάνουν καταστρατηγώντας Νόμους (ν.4753 ΦΕΚ Α227/18-11-2020)και κανείς δεν αναλαμβάνει το αυτονόητο περιβαλλοντικό χρέος και την οφειλόμενη ευθύνη του ελέγχου.

Χάθηκαν στον κουρνιαχτό της αέριας ρύπανσηςτα λάδια!τα μπάζα! και τα ελαστικά! και σκόρπισαν στα αμμοχάλικα του Παμίσου οι ευθύνες διαχείρισης!οι δεσμεύσεις!οι Μ.Π.Ε κ.α.

Είναι φανερή η έλλειψη ολιστικής προσέγγισης προβλήματος, αναγκών και υποχρεώσεων κι  αυτό πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσουν οι αρχές του τόπου για να σταματήσει τουλάχιστον, «η Ηθική Βλάβη….Δημοτικής Περιουσίας και Περιβαλλοντικής Συνείδησης».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου