- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Ο σκοτεινός κόσμος της μεθόδευσης καθαίρεσης της παλιάς γέφυρας Μουζακίου

Αγαπητοί Πολίτες, Καλπάζει ο θυμός, η απογοήτευση και η αποδοκιμασία των κατοίκων Μουζακίου-Μαυρομματίου για την επιχειρούμενη με λάθος στοιχεία καθαίρεση της Γέφυρας της παράδοσης, της ιστορίας, της ανάπτυξης, του πολιτισμού και των αναμνήσεων.

Δοκιμάζονται οι αντοχές, η υπομονή μας και η κοινή λογική στην περίεργη, εκτός πραγματικότητας, θλιβερήκαι παραπλανητική έγγραφη εντολήάμεσης κατεδάφισης «των εναπομεινάντων!τμημάτων της γέφυρας!».

Υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνουςότι, η Παλιά Γέφυρα βρίσκεται στη θέση της ολόκληρη και ακέραια χωρίς να λείπει κανένα τμήμα της, περιμένοντας να δικαιωθεί και να χαρακτηριστεί Διατηρητέο και Προστατευόμενο Ιστορικό Μνημείο, συνεχίζοντας τον αγώνα κοινής και αρμονικής πορείας στο χρόνο ανθρώπων, μνημείων και Φύσης.

Μετά την τραγωδία της αδιανόητης, αναίτιας και επιζήμιας κατεδάφισης του κτηρίου Κ.Υγείας Μουζακίου,ζούμε και πάλι τον εφιάλτη της μεθόδευσης καταστροφής δημόσιας περιουσίας και υποδομών της πόλης μας, οι οποίες δυστυχώς και περιέργως! βασίζονται σε αναξιόπιστες, λαθεμένες, ατεκμηρίωτες και εκτός πραγματικότητας! Προτάσεις και τεχνικές περιγραφές τευχών δημοπράτησης έργων, αποκατάστασης βλαβών Ιανού.

Και όλα αυτά με την Κοινοτική Αρχή Μουζακίου να εμφανίζει έλλειψη ολιστικής προσέγγισης του προβλήματος, να είναι εκτός πραγματικότητας και να εφησυχάζει, να μην δύναται να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Πολιτών, να αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και να υπολείπεται των απαιτήσεων της Κοινωνίας, λαμβάνοντας αδιανόητες αποφάσεις.

Πολύ λίγο, Πολύ αργά, Πολύ υποκριτικό, κατόπιν μεγάλης πίεσης και χωρίς ξεκάθαρη πολιτική βούληση το δήθεν ενδιαφέρον του Δήμου Μουζακίου, για την τύχη της Παλιάς Γέφυρας Μουζακίου-Μαυρομματίου.«Όλοι θα αναμετρηθούμε με τις ευθύνες μας….».

 

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου