- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Οι σκάλες και τα πεζοδρόμια του τρόμου … στο Μουζάκι

 Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Με ανησυχία, απογοήτευση και θλίψη παρακολουθούμε και καταγράφουμε την επικίνδυνη καθημερινότητα στον τόπο μας δίπλα σε κατοικίες και καταστήματα, πάνω και κάτω στα χωρίς προστατευτικά κιγκλιδώματα πεζοδρόμια και σκάλες της Δυτικής Περιφερειακής Οδού, από την Καραϊσκάκη μέχρι την Παπάγου, τη Διάκου, την Κουντουριώτου κ.ά.

Κάθε φορά που προσπαθούμε να περάσουμε από αυτά τα ωραία μέρη εργασίας και αναψυχής, περπατώντας στον αέρα (3m ύψος!),με τα σίδερα να εξέχουν απειλητικά, μας κυριεύει η ανασφάλεια! μετατρέποντας άμεσα την προσοχή μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! επιβεβαιώνοντας διαχρονικά το φόβο και τον προβληματισμό των κατοίκων για το μέλλον τους σε αρκετές περιοχές της κωμόπολής μας.

Αυτή η υποβάθμιση της ζωής μας προφανώς δεν έγινε αντιληπτή! από την Κοινότητα και το Δήμο Μουζακίου, οι οποίοι και τελικά ή αγνοούν και δεν αντιλαμβάνονται τον δείκτη της ανευθυνότητας και του καθημερινού κινδύνου ή αποδέχονται αναντίρρητα, προφανώς άτυπα και εκ του ασφαλούς πρόχειρες, ημιτελείς και με σοβαρότατες ελλείψεις και κακοτεχνίες σκάλες εξωτερικού κοινόχρηστου χώρου και πεζοδρόμια, χωρίς προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Δυστυχώς από ότι αποδεικνύεται οι δείκτες που ευημερούν στο Μουζάκι είναι ο εφησυχασμός των αρμοδίων, η απραξία τους, η απραγία, η αδράνεια και η αμέλεια.

Όλα αυτά που ζούμε και που είναι επικίνδυνα για τους συνανθρώπους μας μεγάλης και μικρής ηλικίας, προσβάλλουν τον πολιτισμό μας, φέρνουν στη μνήμη παρελθόντα ατυχήματα! και μας δημιουργούν την υποχρέωση να υπενθυμίσουμε στους αρμόδιους τα καθήκοντά τους, να απαιτήσουμε υπευθυνότητα και ασφαλείς μετακινήσεις και να προστατέψουμε ενεργά την ποιότητα ζωής, την καθημερινότητα και τη σωματική μας ακεραιότητα.-

«Αυτές τις εικόνες δεν πρέπει να τις Ξαναδούμε… στο Μουζάκι».-

 

 

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου