- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Στοίχειωσε … η αποκατάσταση των υποδομών του Μουζακίου

Αγαπητοί Συμπολίτες, Μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο! από τα θλιβερά γεγονότα της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 κι ακόμα δεν είδαμε να ξεκινήσουν, να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν, τα αντιπλημμυρικά, το νέο κτήριο του Κ. Υγείας Μουζακίου! Ο στέρεος δυτικός περιφερειακός δρόμος!το πάρκινγκ! οι καινούργιες γέφυρες και πεζογέφυρες! κ.α. που καταστράφηκαν εκείνο το βράδυ.

Δίκαια αγανακτούν και διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Μουζακίου από την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας, με όλα τα φορτηγά στο κέντρο της πόλης, με την αέρια ρύπανση και την ηχορύπανση, τη μόλυνση και την καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον του Παμίσου από τα αυθαίρετα λατομεία, τους  δανειοθαλάμους, τα εργοτάξια και τη «λεηλασία από τις ανεξέλεγκτες αμμοληψίες»

Και αν το κτήριο του Κ.Υ Μουζακίου δεν ξεκίνησε ακόμα! και τα τεράστια αντιπλημμυρικά αργούνε να ολοκληρωθούν! εν τούτοις μεγάλο και βασανιστικό είναι το ερώτημα για την αναιτιολόγητη και οικονομικά επιζήμια καθυστέρηση απόδοσης στην κοινωνία και στην αγορά του Μουζακίου στοιχειωδών υποδομών (Περιφερειακή Οδός και Πάρκινγκ), τα οποία είναι ήδη έτοιμα! αλλά όλως περιέργως δεν έχουν δοθεί ακόμα σε λειτουργία και κυκλοφορία.

Δεν γνωρίζουμε τι περιμένουν, τι επιδιώκουν και αν εισακούονται οι τοπικές αρχές. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι, οι Πολίτες και η αγορά του Μουζακίου δεν αντέχουν άλλο. Καιρός πλέον να ανασάνουμε. Είναι χρέος, αλλά και απαίτηση της κοινωνίας. «Είναι ώρα μνήμης, ευθύνης και συνείδησης… Δεν χωράνε λαϊκισμοί…»

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου