- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Σβήνει και ο Παλαιοχωρίτης στο Μουζάκι

Αγαπητοί Πολίτες, Ένα από τα παλιότερα και μεγαλύτερα ρέματα της κωμόπολης του Μουζακίου βρίσκεται από μηνός και πλέον κρεμασμένο στην κοίτη του Παμίσου, αστήριχτο και εγκαταλειμμένο.

Είναι ο συνδεδεμένος στη ροή του χρόνου με την Ιστορία του Μουζακίου «Παλιός Παλαιοχωρίτης», ο οποίος και διασχίζει εγκιβωτισμένος το κέντρο της πόλης μας.

Τελευταία λόγω των έργων αποκατάστασης βλαβών Ιανού, της καθαίρεσης λιθορριπής και της δυσοσμίας αποκαλύφθηκε η παλιά απόληξη-εκβολή του ρέματος ανατολικά του Δημαρχείου!

Τα αποκαλυπτήρια ευαισθητοποίησαν τους Πολίτες, αλλά δεν ανησύχησαν ούτε ενεργοποίησαν έστω και για μια υποτυπώδη παρέμβαση τους αρμόδιους Δήμου και Κοινότητας Μουζακίου, «οι οποίοι προφανώς ή δεν γνωρίζουν τι γίνεται μπροστά στα μάτια τους ή βλέποντας τα ανεπεξέργαστα αστικά λύματακαι τα νερά να τρέχουν στα παρόχθια, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν!».

Χρόνια ολόκληρα φωνάζουμε για την προστασία του Παλαιοχωρίτη και κατ επέκταση του Παμίσου,από βάναυση ρύπανση και μόλυνση αλλά κανένας δεν μας άκουγε.

Τώρα όμως οι αρμόδιοι «κάθονται άπραγοι ή επιθεωρούν τα μεγάλα έργα,αδυνατώντας να αντιληφθούνή μη γνωρίζοντας προφανώς,τι μέλλει γενέσθαι! και περί τίνος πρόκειται!»

Άμεσα έχουν υποχρέωση να γνωστοποιήσουν στους Πολίτες, τι έχουν κάνει για τον Παλιό Παλαιοχωρίτη μέχρι σήμερα και τι προβλέπεται να κάνουν βάσει μελέτης (αν υπάρχει),με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και σχετική αδειοδότηση.

Μετά τον Ιανό και αυτά που έπαθαν το Κ.Υγείας και η Π. Γέφυρα οφείλουν να γνωρίζουν ότι, τα φορτία υλικών, όμβριων και λυμάτων που κατεβάζει ο Παλαιοχωρίτης από την Καισαριανή είναι τεράστια, γι αυτό να λάβουν σοβαρά υπ όψη τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το Δημαρχείο, τα σπίτια και τα καταστήματα σε όλη τη διαδρομή του ρέματος στο Μουζάκι,

«Αν ο μη γένοιτο…. έχουμε έντονα Πλημμυρικά Φαινόμενα!»

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Π.Ο.Π Μουζακίου –Παμίσου –Ιθώμης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου