- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Tα άβατα … του Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Αγαπητοί Πολίτες, «Άφαντοι επί ένα και πλέον χρόνο είναι οι υποτιθέμενοι αλλά και οι πραγματικοί νόμιμοι ιδιοκτήτες του αδικοχαμένου εξοπλισμούκαι του κατεδαφισθέντος κτηρίου Κ. Υγείας».

Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Όλοι τους άλλοτε σιωπούν και άλλοτε διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, εκφράζοντας τη λύπη τους για το αδιανόητο, παράλογο, αδιερεύνητο, ανέλεγκτο, μη νόμιμο και επιζήμιο «σκάνδαλο λεηλασίας και αδιαφανούς καθαίρεσης και απομάκρυνσης πορτών-παραθύρων-κουφωμάτων-ηλεκτρικών συσκευών και γενικότερα της διάλυσης και εξαφάνισης 1075 m2 δημόσιου κτηρίου!».

«Χάθηκε στον κουρνιαχτό η απόφαση! με τη δωρεά των Πολιτών, σκόρπισαν τα κεραμίδια και τα σίδερα του Κ. Υγείας Μουζακίου εδώ κι εκεί, ότι δε απέμεινε είναι εγκαταλειμμένο και πεταμένο σε αφύλακτες ιδιωτικές αποθήκες, σε αίθουσες Δημοτικών Σχολείων κ.ά…!»

Άφωνη η κοινωνία του Μουζακίου επί ένα και πλέον χρόνο παρακολουθεί  την Οδύσσεια των «αλόγιστων δαπανών, τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος, την καταστροφή της δημόσιας Περιουσίας και την περίεργη απουσία των νόμιμων ιδιοκτητών του ακινήτου του Κ. Υγείας!».

Κανένας δεν απαντάει, γιατί δεν περιήλθε αυτοδίκαια και σύμφωνα με το Νόμο η κυριότητα του ακινήτου του Κ. Υγείας στο Δήμο Μουζακίου, αφού μεταβλήθηκε η χρήση του το Σεπτέμβριο μήνα του έτους 2020 και το οικόπεδο ήταν δωρεά του Δήμου το έτος 1993;

Αδυνατούν πλέον οι Πολίτες να αντιληφθούν γιατί,οι «δήθεν νόμιμοι ιδιοκτήτες κατεδάφισαν χωρίς να έχουν το δικαίωμα αλλά και την τεχνική τεκμηρίωση, ένα ολόκληρο και με στατική επάρκεια Δημόσιο Κτήριο δίδοντας και την εντολή να ξηλώσουν τον πάσης φύσης εξοπλισμό, χωρίς άδεια και χωρίς τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα απογραφής και μεταφοράς;».

Αυτό το «κρυφτούλι αποφυγής ευθυνών» πρέπει επιτέλους να σταματήσει και τα όργανα της συντεταγμένης Πολιτείας να ξεκινήσουν τη διερεύνηση και τον έλεγχο αυτής της υπόθεσης,

Γιατί τα μέχρι τώρα αναπάντητα και βασανιστικά ερωτήματα, οι παλινωδίες, οι καθυστερήσεις και η δήθεν αδυναμία παρεμβάσεων προστασίας της δημόσιας περιουσίας σηματοδοτούν,

«Θλιβερό παρόν και αβέβαιο μέλλον… για το Κέντρο Υγείας Μουζακίου».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου