- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Τα έργα κατεδάφισης των υποδομών του Μουζακίου

Αγαπητοί Πολίτες, Άρχισαν σιγά-σιγά και ολοκληρώνονται! οι ακριβοπληρωμένες και περίεργες παρεμβάσεις αποκατάστασης βλαβών Ιανού, με την χωρίς νόμιμη άδεια, έγκριση και αιτιολογία επικινδυνότητας, καθαίρεση της Π. Γέφυρας!την κουτσουρεμένη Δυτική Περιφερειακή Οδό!την εξωφρενική εκβολή του Παλαιοχωρίτη στα Αντιπλημμυρικά! το τεράστιο Λατομείο στην κοίτη του Παμίσου! και το μέγα και ατιμώρητο «σκάνδαλο κυριότητας και λεηλασίας εξοπλισμού» με την αδιανόητη κατεδάφιση κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου!

ΣΣ

Άφωνη η κοινωνία παρακολουθεί αυτό το οδοιπορικό καταστροφής δημοτικής περιουσίας, με τελευταίο το μυστηριώδες γεγονός, της Γέφυρας που είναι στις συμβατικές υποχρεώσεις! κατεδάφισης, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται ως έργο στο σχετικό Φ.Ε.Κ!

Με το πρόσχημα λοιπόν του κατεπείγοντος (μετά από δύο χρόνια!) και της εκτέλεσης όλων των προαναφερόμενων αυθαίρετων και ανεξέλεγκτων Έργων! Πήγαν περίπατο! οι οικολογικές δεσμεύσεις, οι υποχρεώσεις διαχείρισης, οι Μ.Π.Ε, η χωροθέτηση περιοχής μεγάλων αμμοχαλικοληψιών, ο ορθολογικός έλεγχος των επιτρεπόμενων ποσοτήτων,κ.α.

Χάθηκε στον κουρνιαχτό των κλειστών συσκέψεων η ενεργοποίηση δικαιώματος ανάκλησης δωρεάς ακινήτουκαι σκόρπισε στην κοίτη του Παμίσου το ιστορικό, παραδοσιακό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό παρελθόν!της Γέφυρας Μουζακίου- Μαυρομματίου.

Οι Πολίτες αδυνατούν πλέον να αντιληφθούν αυτή την απίστευτη εξέλιξη, η οποία ως γεγονός θα αποτελέσει το μελανότερο σημείο στην ιστορία του Μουζακίου. Γι αυτό, άμεσα προκύπτει υποχρέωση έρευνας καιελέγχου για αλόγιστες δαπάνες, βλάβη στο Περιβάλλον, ζημία και αδιαφάνεια στην εκτέλεση έργων και σπατάλη δημοσίου χρήματος, καταλογίζοντας τυχόν ευθύνες σε όλους όσους αποφάσισαν, συνέπραξαν, συναίνεσαν, συνέργησαν ή αδιαφόρησαν στην, «Φθορά….. της Δημοτικής Περιουσίας».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου