- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Το κόστος της αδράνειας και της απραξίας στο Μουζάκι

Αγαπητοί Πολίτες, Οι μεγάλοι αέρηδες με τις πτώσεις δέντρων! τα συχνά μπουρίνια με τις πλημμυρισμένες πλατείες!και οι ανεμοστρόβιλοι με τους αναποδογυρισμένους κάδους! είναι γεγονότα που συνοδεύονται από διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και αναδεικνύουν τα προβλήματα και τις παραλείψεις της τοπικής αρχής για εκσυγχρονισμό, δείχνουν δε επίσης και τις επιπτώσεις τους επί ανθρώπων, οικονομίας και περιβάλλοντος στην κωμόπολη του Μουζακίου.

Όλοι οι συμπολίτες μου και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες (με τα ψυγεία γεμάτα ευπαθή προϊόντα) είναι ανήσυχοι και προβληματισμένοι από την διαρκή ανευθυνότητα!τον «εγκληματικό» εφησυχασμό των αρμοδίων!την επικινδυνότητα λόγω έλλειψης υποδομών! και την αβεβαιότητα από την πλήρη αδυναμία! απόκρουσης φυσικών καταστροφών.

Δεν αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα έγκαιρα και αποτελεσματικά γι αυτό και εξελίχθηκαν σε τραγικά επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πώς να κρυφτούμε από την αλήθεια! όταν κάθε έκτακτη ανάγκη (πλημμύρα, μεγάλος άνεμος, νεροποντή, καύσωνας, πυρκαγιά, μπουρίνι κ.α.), δημιουργεί αναστάτωση, σε συνδυασμό δε με την εικόνα από τα δέντρα που μέρες κρέμονται! έτοιμα να πέσουν πάνω στα σπίτια των Μουζακιωτών, προκαλεί πανικό.

Είναι φανερό πλέον και στο μέρος που αναλογεί στην τοπική αρχή η έλλειψη ολιστικής προσέγγισης προβλημάτων, αναγκών και υποχρεώσεων. Οι αιρετοί μας αποδεικνύονται δυστυχώς κατώτεροι των περιστάσεων και υπολείπονται των απαιτήσεων της κοινωνίας.

Και σα να μην έφτανε αυτό, κάθε πρωί μετά από διακοπή ρεύματος και ενώ φέγγει για τα καλά και ο ήλιος έχει βγει! όλος ο πολυδάπανος δημοτικός φωτισμός είναι αναμμένος χάρη στους έξυπνους  χρονοδιακόπτες που δεν συγχρονίστηκαν! Κατ αυτόν τον τρόπο λοιπόν,

«Το ψυχικό και οικονομικό κόστος…. Μεταφέρεται άδικα στον απλό Πολίτη!»

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου