- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μπάμπης Παπαδόπουλος: Όχι στην κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ- eΕΦΚΑ

Με επιστολή του προς την ΠΕΔ Θεσσαλίας και κοινοποίηση στους τοπικούς βουλευτές ο τέως Δήμαρχος Σοφάδων και Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Μπάμπης Παπαδόπουλος εκδηλώνει την αντίθεσή του στην πρόσφατη απόφαση της Πολιτείας, να παύσει τους ανταποκριτές του ΟΓΑ στους Δήμους. Θίγοντας ζητήματα τα οποία πιστεύει ότι θα δυσκολέψουν την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αγροτών ο κ. Παπαδόπουλος ζητάει την παρέμβαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, όπως έχει συμβεί και με άλλες ΠΕΔ της χώρας. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε με πρόσφατη απόφαση της Πολιτείας και συγκεκριμένα του Διοικητή ΕΦΚΑ, αφαιρέθηκαν από τους δημοτικούς υπαλλήλους τα καθήκοντα των ανταποκριτών του ΟΓΑ – eΕΦΚΑ. Πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη για τους δημότες και την τοπική μας κοινωνία που αποτελεί συνέχεια της δεκαετούς απόσυρσης του κράτους από την ελληνική επαρχία.

Κατά την άποψή μου η απόφαση αυτή χρήζει επανεξέτασης και αναθεώρησης καθώς λήφθηκε:

Για τους λόγους αυτούς, αλλά και πολλούς άλλους που μπορούν να προστεθούν, εκτιμώ ότι είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας έτσι ώστε η πρωτοβουλία της να αποτελέσει οδηγό για μια συνολική αντίδραση της αυτοδιοίκησης απέναντι σε ένα επιπλέον πρόβλημα που προστίθεται στον ήδη επιβαρυμένο αγροτικό τομέα και την κοινωνία μας».