- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Brevet των δύο Λιμνών από τον Ποδηλατικό Όμιλο

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας διοργανώνει στις 13/05/2017, ημέρα Σάββατο το BREVET ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΙΜΝΩΝ συνολικής απόστασης 200χλμ!!!! Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής από όλη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τις 100!!
H εκκίνηση θα δοθεί από το Παυσίλυπο , Πλατεία Ν.Πλαστήρα, στις 08:30 πρωινή και θα ακολουθήσει την παρακάτω διαδρομή. Μουζάκι, Κρυοπηγή, Κερασιά, Πεζούλα, Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα, Άγιο Αθανάσιο, Καταφύγι, Σέκλιζα, Καλλιφώνι, Κέδρο, Αηδονοχώρι, Λουτροπηγή, Φράγμα Λίμνης Σμοκόβου, Ανάβρα, Σοφάδες, τερματισμός στο Παυσίλυπο. Η διαδρομή στα βουνά των αγράφων είναι πανέμορφη με πολλά ανηφορικά κομμάτια. Ο συνδυασμός κάμπου, βουνού και νερού μοναδικός.
Τα BREVETS ξεκίνησαν από τη Γαλλία. Είναι ερασιτεχνικοί αγώνες χρομετρημένων διαδρομών 200, 300, 400, 600, 1000 ή και περισσότερων χιλιομέτρων με καθορισμένη μέγιστη διάρκεια και σε κάθε είδος (ασφάλτινου) δρόμου.
Τα brevets είναι ποδηλατικές εκδηλώσεις ανοιχτές σε κάθε ερασιτέχνη ποδηλάτη.
Σήμερα 32 χώρες σ’ όλο τον πλανήτη διοργανώνουν brevets.
Σ’ αυτές τις εκδηλώσεις μπορεί να πάρει κανείς μέρος με οποιοδήποτε είδος ποδηλάτου αρκεί η κινητήρια δύναμη να είναι αποκλειστικά το κορμί του. Για να συμμετάσχει κάποιος συμπληρώνει μια υπεύθυνη δήλωση και πληρώνει το ανάλογο κόστος συμμετοχής που έχει ορίσει ο διοργανωτής. Κάθε ποδηλάτης πρέπει να καλύπτεται ιατροφαρμακευτικά από τον ασφαλιστικό φορέα που ανήκει.
Τα Brevets διεξάγονται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και δεν ακυρώνονται ποτέ εκτός αν δεν υπάρχει καμία συμμετοχή.
Αν παρουσιαστεί μηχανική βλάβη (μια και δεν επιτρέπεται στους συμμετέχοντες εξωτερική βοήθεια) φροντίζει ο καθένας να τα βγάλεις πέρα μόνος του και αν δεν μπορεί να συνεχίσει, απλά δεν ολοκληρώνει το brevet. Κατά την διάρκεια του brevet οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα και πρέπει να υπακούουν στους κανόνες του Κ.Ο.Κ.
” ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, www.podilatikoskarditsas.gr [1] – BREVETS 2017