- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Ο πολιτισμός εκτός από βασικό κοινωνικό αγαθό, είναι βαθιά αναπτυξιακό εργαλείο και παράγοντας ενίσχυσης της οικονομίας,  του τουρισμού και της κοινωνικής συνοχής:

-Αποδίδει υψηλή προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στις συνδεόμενες με τον πολιτισμό εξωτερικές οικονομίες και  παρέχει ισχυρή στήριξη και ώθηση στην απασχόληση

-Συμβάλλει στην διαφοροποίηση, στον εμπλουτισμό και στην ανανέωση του τουριστικού προϊόντος και  προσφέρει  βιωματικές πολιτιστικές εμπειρίες που αναδεικνύουν  την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την ξεχωριστή ταυτότητα κάθε  τόπου

-Συνεισφέρει σημαντικά στη διατήρηση και αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, προσφέρει δυνατότητες απασχόλησης και ευκαιρίες συμμετοχής και έκφρασης σε ανθρώπους από διαφορετικά οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά υπόβαθρα, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, προσωπικών πεποιθήσεων και επιλογών και συμβάλλει στην άρση στερεοτύπων και προκαταλήψεων, στο σεβασμό της ιδιαιτερότητας, της πολιτιστικής πολυμορφίας και στο διαπολιτισμικό διάλογο.

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει ενεργά και φέτος  το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας  αναγνωρίζοντας στην πράξη την λαμπρή πορεία και τη μεγάλη προσφορά του καταξιωμένου θεσμού στην κοινωνία της Καρδίτσας και σε όλη τη Θεσσαλία. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Φεστιβάλ που σε δύσκολες εποχές, με ανταγωνισμό προσφοράς και κατάθεση ψυχής φτάνουν σε δημιουργικά αποτελέσματα. Το ερασιτεχνικό θέατρο είναι προσφορά στην κοινωνία. Και η  Τέχνη, η διαχρονικότερη αντίσταση ποιότητας στην καθημερινότητα και τα προβλήματα της.