- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χλιαρή η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας

Κατώτερη των προσδοκιών ήταν η κίνηση που διαμορφώθηκε στην αγορά της Καρδίτσας κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Όπως μας αναφέρει η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Ρούλα Νιάκα, η δουλειά αυτές τις ημέρες δεν ήταν η αναμενόμενη και τα καταστήματα κατάφεραν και είχαν κίνηση περισσότερο τη Μεγάλη Τετάρτη, τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Λίγο η κακοκαιρία των ημερών εκείνων και πολύ περισσότερο λόγω της ακρίβειας, το καταναλωτικό κοινό φαίνεται πως, στην πλειοψηφία του, περιορίστηκε στα απολύτως απαραίτητα.

Από εδώ και πέρα ακολουθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στις οποίες οι έμποροι ποντάρουν πολλά, ενώ στις 13 Μαϊου ακολουθεί η Λευκή Νύχτα που αποτελεί πραγματικά μεγάλο στοίχημα για τον εμπορικό κόσμο.

 

Ενδιάμεσες εκπτώσεις

Από την Τρίτη 3 Μαΐου θα ξεκινήσουν, λοιπόν, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και προαιρετικά ανοικτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Οι έμποροι εμφανίζονται συγκρατημένοι και εκτιμούν ότι θα παραμείνει ο… γολγοθάς στον τζίρο και κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Καταστηματάρχες αναφέρουν οτι η αγορά έχει νεκρώσει από το φθινόπωρο, όταν άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος.

Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και η ακρίβεια σε βασικά τρόφιμα, αποθάρρυνε τους καταναλωτές τους τελευταίους μήνες από δαπάνες για ψυχαγωγία και ένδυση. Σύμφωνα με την πρόσφατη ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, πέρυσι το 65,1% των νοικοκυριών αύξησε τις δαπάνες του για λογαριασμούς σπιτιού, το 52,8% για είδη διατροφής, το 51,9% για θέρμανση και το 34,7% για υγεία και φάρμακα.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται εφέτος τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

 

Λευκή Νύχτα στην Καρδίτσα

Η μεγάλη Γιορτή του Εμπορικού Συλλόγου και της Καρδίτσας επιστρέφει τη φετινή χρονιά με τη δεύτερη Λευκή Νύχτα και σύνθημα «Η Νέα εποχή για την Καρδίτσα μας».

Η Λευκή Νύχτα έρχεται την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 με τη συνδιοργάνωση και υποστήριξη: Του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας / Περιφεριακής Ενότητας Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας που άνοιξαν την αγκαλιά τους στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για μια διοργάνωση που έχει όλα τα εφόδια να γίνει θεσμός στη Θεσσαλία.
● 8 σημεία με μουσική

 

Θερινό ωράριο λειτουργίας

Τέλος, σημειώνουμε πως έχει τεθεί σε ισχύ για την αγορά της Καρδίτσας και το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά την θερινή περίοδο το ποίο έχει ως εξής:

Δευτέρα: 08:30  –  14:00 και 18:00  –  21:00

Τρίτη: 08:30  –  14:00

Τετάρτη: 08:30  –  14:00 και 18:00  –  21:00

Πέμπτη: 08:30  –  14:00

Παρασκευή: 08:30  –  14:00 και 18:00  –  21:00

Σάββατο: 08:30  –  14:00