- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χωρίς άγχος στο Σ.Ε.Φ. ο Α.Σ. Καρδίτσας

Για τον Πειραιά αναχωρεί ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, εκεί όπου την Κυριακή στις 7:15 μ.μ. θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, στην τελευταία φετινή του εκτός έδρας αναμέτρηση.

Ο αγώνας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι από εκείνους που αποτελούν ορόσημο για το Σύλλογο και για το μπάσκετ της Καρδίτσας. Ασφαλώς, ο Α.Σ.Κ. γνωρίζει ότι έχει μπροστά του ένα από τα πιο απαιτητικά ματς της χρονιάς, ωστόσο, είναι εμφανές ότι σε αυτή την αποστολή, οι «κυανόλευκοι» μόνο κέρδη έχουν να αποκομίσουν.

Το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου θα βρει απέναντί του τον πρωτοπόρο της φετινής Ευρωλίγκα και της Basket League, με τη διαφορά δυναμικότητας και τους διαφορετικούς στόχους μεταξύ των ομάδων, να διαμορφώνουν ξεκάθαρο φαβορί στον αγώνα της Κυριακής. Εντούτοις, η ομάδα της Καρδίτσας θέλει να διατηρήσει την αγωνιστικότητά της και να παρουσιαστεί αντάξια της συνολικής φετινής της προσπάθειας, ενόψει και του «τελικού» της ερχόμενης εβδομάδας με τον Ιωνικό. Στον Α.Σ.Κ. άπαντες παραμένουν προσηλωμένοι στο μεγάλο στόχο και αναμφίβολα, κόντρα στον Ολυμπιακό, αυτός δε διακυβεύεται.

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, η προετοιμασία της ομάδας κυλάει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σίγουρα το κίνητρο για μία καλή εμφάνιση -λόγω και της αξίας του αντιπάλου- αυξάνεται. Όπως και να’χει ο Α.Σ.Κ. δουλεύει καθημερινά με τρόπο που θα κρατηθεί σε εγρήγορση και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προγράμματός του, με φόντο τον αγώνα της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Το θετικό για τον Νίκο Παπανικολόπουλο και τους συνεργάτες του, είναι πως δεν υπάρχουν πρόσθετα προβλήματα τραυματισμών, ενώ η αποστολή αναχωρεί το Σάββατο για την Αθήνα όπου και θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Διαιτητές της αναμέτρησης, που εντάσσεται στο πλαίσιο της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής, ορίστηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ξενικάκης, Παναγιώτης Σκαλτσής Γεώργιος Κατωτικίδης

Γιάννης Γαπκιάδης και Τζάροντ Γουέστ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό

Για τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής, δηλώσεις παραχώρησαν ο συνεργάτης προπονητής του κ. Νίκου Παπανικολόπουλου στον Α.Σ. Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό κ. Γιάννης Γαπκιάδης και ο αθλητής Τζάροντ Γουεστ.

Ο κ. Γαπκιάδης επισήμανε την ανάγκη η ομάδα να είναι ανταγωνιστική κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ενόψει και του «τελικού» της επόμενης εβδομάδας με τον Ιωνικό: «Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Για εμάς οι στόχοι σε αυτό το παιχνίδι είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και θέλουμε να προετοιμαστούμε για τον επερχόμενο ‘τελικό’ που έχουμε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Ευχόμαστε να έχουμε μία παρουσία άκρως ανταγωνιστική στο ματς με τον Ολυμπιακό και να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στην Καρδίτσα για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Με τη σειρά του, ο Τζάροντ Γουέστ στάθηκε στη δυσκολία της επερχόμενης αναμέτρησης αλλά τόνισε ότι ο Α.Σ.Κ. θα δουλέψει με τρόπο που θα είναι έτοιμος γι’ αυτή τη μεγάλη αγωνιστική πρόκληση: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι αυτή την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό που προπορεύεται στο πρωτάθλημα της Basket League και της Ευρωλίγκα. Για εμάς θα είναι μία πολύ καλή εμπειρία και προφανώς ένα πολύ δύσκολο ματς, αλλά στοχεύουμε να έχουμε μία καλή εβδομάδα προετοιμασίας και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για την Κυριακή».