- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χορταίνουμε από δηλώσεις αναγνώρισης της προσφοράς μας

Κάθε χρόνο, συνάδελφοι στις 12 Μαίου, οι νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  των  Νοσηλευτών, «χορταίνουμε» από δηλώσεις «αναγνώρισης της προσφοράς μας» από την εκάστοτε κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της άρχουσας τάξης.

Κάθε χρόνο, τη μέρα αυτή, η ΥΠΕ και το υπουργείο, οι ηγεσίες σε ΠΟΕΔΗΝ, σε Ε.Ν.Ε και ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ και ΠΑΣΟΝΟΠ μας «διαβεβαιώνουν» ότι «νυχθημερόν κοπιάζουν» για εμάς.

Κυρίως, όμως, κάθε χρόνο, ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, είναι αρνητικός για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας και καταλήγει στο συμπέρασμα: «κάθε πέρυσι και καλύτερα.»

Το 2014, 2015 και 2020 έγιναν προσπάθειες για νομοθέτηση ξεχωριστών κλάδων για ΠΕ, ΤΕ νοσηλευτές και τους ΔΕ βοηθούς νοσηλευτές αντίστοιχα, ενώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής είχε προτείνει τη δημιουργία νέας υποβαθμισμένης επαγγελματικής κατηγορίας (με επικρατέστερη ονομασία: «φροντιστής ασθενών») και άγνωστα καθήκοντα και επαγγελματικά δικαιώματα.

Αγανακτηση προκαλεί σε χιλιάδες συναδέλφους η προκλητική στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ από τις διοικήσεις της ΕΝΕ. και της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ.

Προφανώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, αποτελούν «ψιλά γράμματα» για τη διοίκηση της Ε.Ν.Ε., που μόνιμη επιδίωξη της είναι «η νομοθέτησης της άσκησης ιδιωτικού έργου από τους Νοσηλευτές». Για να ανοίξει ο δρόμος για δημιουργία εταιρειών που θα παρέχουν νοσηλευτικές υπηρεσίες με πληρωμή, ενώ οι νοσηλευτές «συνεργάτες» των εταιρειών θα είναι ουσιαστικά εργαζόμενοι με την χειρότερη μορφή ελαστικής εργασίας, με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Επιβεβαιώνεται ότι πολύτιμες υπηρεσίες στην επικίνδυνη – για την υγεία και τα δικαιώματα μας – πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ προσφέρουν οι φιλοκυβερνητικές διοικήσεις σε επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, αξιοποιώντας και διευθυντικά στελέχη νοσηλευτικών υπηρεσιών μονάδων υγείας.

Απάντηση μπορεί να δώσει ο αγώνας των νοσηλευτών, όλων των Υγειονομικών, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μας, για να εξασφαλισθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία, Πρόνοια και Ασφάλιση.

Στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζουμε τον αγώνα για:

► Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια. Ένταξη των ιδιωτικών μονάδων, με το προσωπικό τους, σε Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

Ανάκληση των αναστολών εργασίας.

► Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων – Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

► Αυξήσεις στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

► Ενιαία κατηγορία Νοσηλευτικού προσωπικού, με Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, και ένταξη, με μεταβατικές διαδικασίες των ΤΕ και ΔΕ συναδέλφων

Αμοιβή των σπουδαστών με τον βασικό μισθό, κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους με παιδιά και ιδιαίτερα τις μονογονεϊκές οικογένειες με. δημιουργία  Δημόσιων Δωρεάν Βρεφονηπιακών Σταθμών για ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

 

Της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας