- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου

Η πρώτη φράση που έρχεται στη σκέψη μας αυτές τις άγιες αλλά δύσκολες ημέρες είναι η Ευχή για υγεία.  Το μήνυμα των Χριστουγέννων, προβάλει πιο επίκαιρο από ποτέ, κάτω από τις δυσμενείς υγειονομικές συγκυρίες που διανύει η Ελλάδα και ο κόσμος γενικότερα.

Η γέννηση του Θεανθρώπου, ο εορτασμός των Χριστουγέννων,  στέλνει το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της πίστης στις καρδιές των ανθρώπων. Η πορεία των δύο χρόνων πανδημίας όμως μας έχει δείξει ότι πλέον δεν είμαστε ξυπόλητοι στα αγκάθια, υπάρχουν τρόποι προστασίας, υπάρχει υπεύθυνη συμπεριφορά και οφείλουμε να τους ακολουθούμε, για το καλό το δικό μας αλλά και των γύρω μας. Αν πήραμε ένα μάθημα, αυτό είναι πως η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και πως μόνο μέσα από άδολη αγάπη, αλληλεγγύη και ομοψυχία, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.

Στο πλαίσιο αυτό θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα με μεγάλη προσοχή, για να βρεθούμε τον επόμενο χρόνο και πάλι όλοι μαζί, χωρίς απουσίες και οδυνηρές περιπέτειες.

Εύχομαι σύντομα η πανδημία να αποτελέσει παρελθόν και να αφήσει πίσω της μόνο την ευκαιρία που είχαμε να περάσουμε ουσιαστικές στιγμές με την οικογένειά μας και να αναγνωρίσουμε το πραγματικό νόημα της ζωής. Ας κάνουμε όλοι υπομονή για να μπορέσουμε σύντομα να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο, να μείνουμε ασφαλείς και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί!

Ως δημοτική αρχή και ως Δήμαρχος Σοφάδων απευθύνουμε σε όλους τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές μας. Χρόνια πολλά! Καλά Χριστούγεννα και καλές Γιορτές!”