- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΔΑΣ ΟΤΑ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων

Η δημοτική αρχή του κυρίου Τσιάκου, που στηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων. Έχοντας προλειάνει το έδαφος με πομπώδη δημοσιεύματα για τη μεγάλη «ενεργειακή εξοικονόμηση» και παρουσιάζοντας στην εισήγησή της τα «τεράστια οικονομικά οφέλη» από την παραχώρηση του ηλεκτροφωτισμού σε μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση, θέλει να παραπλανήσει το λαό της Καρδίτσας και να αποκρύψει ότι πραγματικός της στόχος είναι να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δίνει πεσκέσι μέρος των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες σε ιδιώτη, εξασφαλίζοντάς του μία σίγουρη επένδυση και μεγάλα κέρδη. Τα κέρδη, όμως, δεν είναι τα ίδια ούτε για τους εργαζόμενους στο δήμο, ούτε για τους δημότες.

Οι εργαζόμενοι έχουμε ζήσει πικρά τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες που τελικά αποτελούν το άλλοθι για την παραχώρηση κερδοφόρων τομέων στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Όλες οι δημοτικές αρχές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ όπως και η σημερινή, αποδέχονται πλήρως το πλαίσιο λειτουργίας από το κράτος με μειωμένες χρηματοδοτήσεις και μηδαμινές προσλήψεις. Οι δημότες έχουν ζήσει πικρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που  και η σημερινή δημοτική αρχή έρχεται να «αξιοποιήσει» για όφελος των μεγαλοεργολάβων.

Η δημοτική αρχή του κυρίου Τσιάκου, πιστά στοιχισμένη στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  στα  σχέδια και στις νομοθετήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων, των προηγούμενων και της σημερινής της Ν. Δ., είναι έτοιμη να δώσει γη και ύδωρ στους  επιχειρηματικούς ομίλους  για να ανακάμψει η οικονομία,  ταΐζοντας τους φρέσκο χρήμα από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών, για να έρθει η ανάπτυξη γι αυτούς, ενώ οι δημότες θα πρέπει να νιώθουν «ικανοποιημένοι» με μόνο το 55% της αποζημίωσης από τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιανού.

Αυτή τους η στάση αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ρόλο των προθύμων μάνατζερ που έχουν αναλάβει να παίξουν, αλλά και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης έτσι όπως έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια με τους νόμους που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚγια να εξυπηρετούνται σε κάθε φάση οι ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματικών κερδών. Μόνο οι εργαζόμενοι στους δήμους, μόνιμοι, συμβασιούχοι αορίστου και ορισμένου χρόνου, έχουμε κρατήσει μέχρι σήμερα όρθιες τις υπηρεσίες τους δήμου.

Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου και όλο το λαό της πόλης και των χωριών, τα σωματεία και τους φορείς, να μην δεχθούν να περάσει ο ηλεκτροφωτισμός στου επιχειρηματικούς ομίλους. Να καταδικάσουν τη δημοτική αρχή της ΝΔ και όσους άλλους έχουν την πρόθεση ή θα ψηφίσουν θετικά στην ιδιωτικοποίηση.