- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δεν θα γίνουν οι εκλογές για το Υ.Σ. ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας

       Στην πρόσφατη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και το θέμα της παράτασης της θητείας των αιρετών Μελών των Πειθαρχικών και  Υπηρεσιακών Συμβουλίων και των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων-Σωματείων.

        Τόνισαν στον κ. Υπουργό πως από το 2020 που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια και έχουν αναβληθεί για χρονικό διάστημα πάνω από ένα έτος, υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι που έχουν φύγει από τους Δήμους με σύνταξη και με την κινητικότητα κατά συνέπεια οι πίνακες εκλογέων να έχουν αλλάξει και να μην αποτυπώνεται ο πραγματικός αριθμός των εργαζομένων που υπηρετούν σήμερα. Επίσης αρκετοί εργαζόμενοι που έχουν έρθει στους Δήμους μετά τον Ιούνιο του 2020 να μην εμφανίζονται στους παραπάνω πίνακες εκλογέων κατά συνέπεια να τους στερεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

        Ο κ. Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και είπε ότι με διάταξη του Νόμου που προωθείται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή για ψήφιση, η θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων και των αιρετών μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια παρατείνεται μέχρι 31/12/2021.

        Μετά από αυτές τις εξελίξεις όλες οι παρατάξεις που υπάρχουν στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας με ομόφωνη απόφασή τους, στηρίζοντας και την πρόταση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, δεν θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία που είχε προγραμματιστεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας για την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021.