- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι της Καρδίτσας, Η κυβέρνηση της ΝΔ ακούγοντας τους ειδικούς (ΣΕΒ-Ε.Ε.) ετοιμάζεται να ψηφίσει την Τετάρτη στη Βουλή το αντεργατικό της έκτρωμα. Οι αρνητές των δικαιωμάτων των εργαζομένων δε σταματούν να κηρύσσουν υπέρτατο νόμο τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων αφεντικών. Επιδιώκουν να παραδώσουν το λαό, τη νεολαία μας, “γυμνούς” χωρίς κανένα εργασιακό-κοινωνικό δικαίωμα. Αναλώσιμα εργαλεία για την κερδοφορία τους.

Οι κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ξανά) βάζει η καθεμία το δικό της καρφί στην ταφή των κατακτήσεων. Πριν ένα αιώνα οι εργαζόμενοι εργάζονταν ήλιο με ήλιο. 135 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επιστρέφει στο παρελθόν, δημιουργώντας καθεστώς σύγχρονης δουλείας.

                 Βγάζει στην παρανομία τα σωματεία και τα μέσα πάλης του εργατικού κινήματος, με κορυφαίο την απεργία. Επιχειρεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους.

Ο νόμος αυτός πρέπει να ανατραπεί. Γι’ αυτό είναι αναγκαία η ενιαία δράση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων προκειμένου να δοθεί ένας αγώνας αποτροπής, ποιοτικά αναβαθμισμένος με μορφές πάλης αντίστοιχες της αδιάκοπης σφοδρής επίθεσης.

Τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από  ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, που έστειλαν μήνυμα υποταγής, υπερψηφίζοντας τις αποφάσεις για ακύρωση της απεργίας της 3ης Ιούνη. Προκύπτει έτσι η αναγκαιότητα να πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια την πάλη και την αναμέτρηση με τις κυβερνητικές επιλογές.

      Επιμένουμε στην κατεύθυνση της αγωνιστικής κλιμάκωσης και της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που θα αποτελέσει βήμα  για τους επόμενους αγώνες που πρέπει να γίνουν –πιο οργανωμένοι, πιο αποφασιστικοί – ακόμα κι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, για την ανατροπή του!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις δυνάμεις που αναφέρονται στο εργατικό κίνημα, σε ανεξάρτητη ταξική απεργιακή συγκέντρωση : Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 11:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

 

Των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών, της άλλης ρΟΤΑ και της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών