- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διαδρομές με ανοιχτούς… Ορίζοντες στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Με μια ωραία δράση συμμετείχαν και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με θέμα «Καλύτερες συνδέσεις: Συνδυάζω – Μετακινούμε», που πραγματοποιείτε σε όλη την Ευρώπη, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσα.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, στο χώρο έξω από την παιδική βιβλιοθήκη

«Παυσιλύπου»,  φιλοξενήσαμε τους νέους και τις νέες του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες», σε μια όμορφη δράση με τίτλο «Διαδρομές με ανοιχτούς… Ορίζοντες»!!!

Διαβάσαμε το απόσπασμα «Τα παιδιά φτιάχνουν δρόμους» από το υπέροχο βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «τα ψηλά βουνά», τους μιλήσαμε για το πώς δημιουργούνται οι δρόμοι και τα μονοπάτια, πως μας βοηθούν και πως τα προσέχουμε.

Έπειτα χωρισμένοι σε ομάδες, με καπελάκια – σήματα του Κ.Ο.Κ., περπατήσαμε στα μονοπάτια που εμείς χαράξαμε, με «ανοιχτούς ορίζοντες»,  προσπαθώντας  να τηρήσουμε του κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μας παρουσιάστηκαν.

Κάνοντας όλοι μαζί τα πιόνια, παίξαμε την παραδοσιακή τρίλιζα, σ’ ένα μεγάλο υπαίθριο αυτοσχέδιο ταμπλό που ζωγραφίσαμε στο γρασίδι και οι νικητές βραβεύτηκαν με χρυσές, ασημένιες και χάλκινες πατούσες, μέσα σε γέλια και χαρούμενη ατμόσφαιρα!!!

Οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. από τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη λειτουργούν κανονικά, με το καθιερωμένο εδώ και χρόνια, απογευματινό τους ωράριο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών στο Facebook ή στο τηλέφωνο 2441071346.

Για τους φίλους εκπαιδευτικούς που θέλουν να επισκεφτούν τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας με τις τάξεις τους, θα σταλεί ειδικό πρόγραμμα στα σχολεία, με όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιούμε φέτος κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και φώτιση, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς!!!