- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διαδρομές προς το σπίτι, διαδρομές μαζί … και Παραδοσιακές Διαδρομές

Συνεχίζονται στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, οι δράσεις με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», στα πλαίσια της  Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζιάρα» οι Παραδοσιακές Διαδρομές είχαν την τιμητική τους. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την διαδικασία της υφαντικής και πώς αυτή έχει αντικατασταθεί σήμερα από σύγχρονα εργαλεία και μηχανές. Διαβάσαμε το βιβλίο ο Μύθος της αράχνης του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο….Τέλος, τα παιδιά με απλά υλικά, όπως κομμάτια χαρτόκουτου και νήματα, δημιουργήσαμε με την  τεχνική “Kumihimo” ένα αναμνηστικό βραχιολάκι που θα προσφέρουν το ένα στο άλλο με την λήξη των εργαστηρίων.

Τη δική τους Διαδρομή προς το σπίτι… της φαντασίας βρήκαν οι φίλοι της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Δ.Δ. Παλαιοκκλησίου, που έφτιαξαν με απλά υλικά, φανταστικά σπίτια.!!!Και το απόλαυσαν με την ψυχή τους.

Τέλος,  στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίου Νικολάου : Διαδρομές μαζί, πώς αναπτύσσονται οι δεξιότητες προσανατολισμού, η παρατηρητικότητα, η απομνημόνευση, πως ενισχύεται η εμπιστοσύνη, η κοινωνικότητα; Μέσα από παιχνίδια συνεργασίας, ομαδικά, με διάθεση και κέφι..Και φυσικά στην βιβλιοθήκη με αναγνώσεις όμορφων κειμένων.

Από την  Τετάρτη 13 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζιάρα»: Διαδρομές από την Άπω Ανατολή. Ένα εργαστήρι ποίησης με στοιχεία από την Ελληνική Παράδοση και τα Ιαπωνικά Χαϊκού.

Στις Παιδικές Βιβλιοθήκες «Αγγελικής Βαρελλά», της συνοικίας «Παυσιλύπου» και Δ.Δ Αρτεσιανού:Παραδοσιακές Διαδρομές. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής, δημιουργούν τα δικά τους υφαντά και εξασκούν την τεχνική “Kumihimo”φτιάχνοντας  αναμνηστικά βραχιολάκια.

Τέλος, στις Παιδικές  Βιβλιοθήκες  Δ.Δ. Αρτεσιανού και Δ.Δ Παλαιοκκλησίου: Διαδρομές στη φύση. Τα παιδιά γνωρίζουν τη φύση μέσα από μυρωδιές, μαθαίνουν για τους σπόρους “ταξιδευτές” και αφηγούνται τις ιστορίες αυτών των διαδρομών.

Πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας, ενώ στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ μπορείτε να δείτε τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10 έως τις 11:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Κι αυτό το καλοκαίρι, στις βιβλιοθήκες μας, «άκουσε, δες, μάθε, γέλα»!!!