- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διακοπές και αναψυχή για εμάς και τα παιδιά μας

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του το 1976 έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου της περιοχής μας ως ένας Σύλλογος δραστήριος και διεκδικητικός που παλεύει ζητήματα που αφορούν όχι στενά τη γυναίκα αλλά την οικογένεια της πόλης και των χωριών μας.

Είναι άλλωστε γνωστές οι δράσεις μας για εργασιακά ζητήματα, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, τον ελεύθερο χρόνο αλλά και οι δράσεις αλληλεγγύης μας σε όσους συμπολίτες μας είχαν και έχουν ανάγκη.

Είναι επίσης γνωστές οι προσπάθειες μας να ενημερώσουμε με ομιλίες, περιοδείες κ.λ.π. τις εργαζόμενες για τα δικαιώματα τους, επισκεπτόμενες χώρους εργασίας.

Όπως επίσης κάνουμε ομιλίες σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης, της πόλης μας για να ενημερώσουμε τους μαθητές/τριες για ζητήματα ισότητας των φύλων.

Σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις μας στους χώρους  υγείας της περιοχής μας για την κάλυψη των ελλείψεων π. χ παιδιατρική, μαιευτική κ.α.

Στα πλαίσια αυτά και θεωρώντας ότι η δημιουργική απασχόληση και το παιχνίδι, η άθληση και η επαφή με τη φύση είναι ανάγκη για τα παιδιά μας, διεκδικούμε:

  1. Δημοτικές δωρεάν κατασκηνώσεις.
  2. Θερινά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και ανέργων, του δήμου μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας.
  3. Παιδικές χαρές ασφαλείς και επαρκείς για όλα τα παιδιά.

Πιστεύουμε ότι συλλογικά οι  εργαζόμενες/οι, οι νέες μητέρες, οι νέοι γονείς της Καρδίτσας πρέπει να δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση γι’ αυτές τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας.