- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διάκριση του 4ου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας

Το 4ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας διακρίθηκε στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό για τους 17 παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ.

Η  συμμετοχή ξεχώρισε μεταξύ 867 συμμετοχών από 342 σχολεία που έλαβαν μέρος και με τη διάκριση αυτή εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων In Action SDGs Schools Club.

Μέσω της δράσης μας στοχεύσαμε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών μας και των οικογενειών τους. Απώτερος σκοπός μας ήταν να λειτουργήσουν τα παιδιά ως αυριανοί ενεργοί πολίτες, έχοντας ως συνοδοιπόρους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους. Η εξάλειψη της πείνας (2ος στόχος του ΟΗΕ), ήταν  ένας στόχος που τέθηκε στο νηπιαγωγείο έπειτα από παρατήρηση των ίδιων των νηπίων και των γονέων τους. Η ανταπόκριση άμεση και τεράστια, φωτογραφίζει την εικόνα της σημερινής πραγματικότητας  στη χώρα μας και στον κόσμο. Συγκεντρώθηκε ταχύτατα μεγάλη ποσότητα τροφίμων (όλα συσκευασμένα).

Ένα μέρος προσφέρθηκε σε οικογένειες προσφύγων που προέρχονται από την βόρεια Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, αφού το χωριό τους καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς και διαμένουν στην πόλη μας με παιδιά νεογέννητα έως προσχολικής ηληκίας, με το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, με την φροντίδα και επιμέλεια της ΑΝΚΑ. Το μεγαλύτερο μέρος προσφέρθηκε Στο Σπίτι της Αγάπης, δομή της Ι.Μ.Θ.Φ. που μεριμνά για την εξασφάλιση συσσιτίων σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη και όλη η διαδικασία στηρίζεται σε εθελοντική προσφορά εργασίας,κυρίως γυναικών στην ενορία της Ευαγγελίστριας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη σ αυτή την κοινωνική εικόνα, αλλά αντιθέτως λειτούργησε ως πολλαπλασιαστής στάσεων και αξιών των μαθητών και των οικογενειών τους, προετοιμάζοντας τους αυριανούς ενεργούς πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση και θα καταβάλουν προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων τόσο της τοπικής, όσο και της ευρύτερης κοινωνίας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις οικογένειές τους.