- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δημιουργία Θεματικής Βιβλιοθήκης στο Κρυονέρι

Την Κυριακή (το πρωϊ) 4/7/2021 η εκδήλωση των ποιητών συνεχίστηκε στο Πολιτιστικό Στέκι Κρυονερίου. Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου καλωσόρισε η μέχρι πρόσφατα πρόεδρος κ. Φ.Γούσιου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα.

Μετά έγινε η επίσημη παρουσίαση του α τεύχους του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Συνάντηση», με παρουσιαστές τα μέλη της εκδοτικής ομάδας Χρήστο Διαμαντή, Βαγγέλη Ντελή και Παναγιώτη Νάννο. Το περιοδικό διατίθεται ελεύθερα μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ενώ στην έντυπη μορφή διατίθεται από τον εκδοτικό οίκο «Φάος» σε συμβολική τιμή.

Ακολούθησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ ποιητών και των κριτικών Λογοτεχνίας του κ. Α. Ζήρα και της κ. Αφεντουλίδου με θέματα σχετικά με την Ποίηση, ρεύματα και τάσεις στη μετα-Διαδικτυακή πραγματικότητα, κ.α.

Η εκδήλωση έκλεισε με τα την απόδοση της Ποιητικής Βιβλιοθήκης «Αλέξη Ζήρα» στο αναγνωστικό κοινό, η οποία δημιουργήθηκε με προσφορά εκατοντάδων βιβλίων που δώρισε στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα ο κ. Ζήρας.

Σε δήλωσή του ο κ. Ζήρας είπε ότι είναι χαρούμενος διότι είδε ότι η δωρεά του αυτή αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένας χώρος με αναφορά στην Ποίηση και δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια.

Ο δήμαρχος ευχαρίστηκε και πάλι τον κ. Ζήρα διότι με την προσφορά του αποδόθηκε άμεσα μία θεματική βιβλιοθήκη στο κοινό του Κρυονερίου και κυρίως στα παιδιά τουδημοτικού σχολείου. Τέλος, ανέφερε ότι το Κρυονέρι εφεξής θα αποτελεί σημείο συνάντησης των ποιητών στη λίμνη Πλαστήρα, ενώ θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης κτιρίου που προορίζεται για πνευματική εστία Πολιτισμού και στέκι Νεολαίας