- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δήμος Σοφάδων: 220.000 ευρώ έκτακτη ενίσχυση για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιου Πέτσα για έκτακτη επιχορήγηση ύψους σχεδόν 220.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους δήλωσε:

Με μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιου Πέτσα για την κατανομή έκτακτης επιχορήγησης προς τους Δήμους της χώρας, ώστε να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν από την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Σοφάδων με το ποσό των 220.000 ευρώ αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη για να αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό η ενεργειακή καταιγίδα που πλήττει τους δήμους.

Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Υπουργός αφουγκράστηκαν τις ανάγκες που αναλυτικά παρέθεσα στην κατ ιδίαν συνάντηση  με τον κ. Πέτσα στις 12/5/2022 για το ζήτημα του ενεργειακού κόστους και δεσμεύτηκε να στηρίξει τους Δήμους ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν σωρευτεί λόγω της τεράστιας αύξησης στην ενέργεια.

Μετά την τακτική επικοινωνία που ακολούθησε,  οφείλω να αναγνωρίσω την προσπάθεια και την έμπρακτη συμβολή του, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας και η Ευρώπη.  Η επιχορήγηση του Δήμου Σοφάδων είναι καταλυτική και  δικαιώνει σε ένα μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες μας, όλων όσων συνέβαλλαν προς αυτή την κατεύθυνση και ειδικά του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Στο ίδιο πλαίσιο αναμένουμε να κινηθεί και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας σε ότι αφορά τη μεγάλη οικονομική πίεση  που ασκείται στις Δ.Ε.Υ.Α. από την μη διαχειρίσιμη πλέον αύξηση του ενεργειακού τους κόστους.

Ευελπιστούμε  να ανακοινωθούν σύντομα οι αποφάσεις που θα δώσουν βιώσιμη λύση στο πρόβλημα για το οποίο προφανώς δεν φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη.  Προσδοκούμε στη στήριξη της πολιτείας  ώστε να γίνει διαχειρίσιμο το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α