- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δήμος Σοφάδων: Διακοπή αντλιοστασίων την Κυριακή για 12 ώρες για την εξισορρόπηση του αρδευτικού δικτύου

Παρεμβάσεις στο αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων με στόχο τον εμπλουτισμό και την εξισορρόπηση του δικτύου  και την ομαλοποίηση της άρδευσης συναποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην ΠΕ Καρδίτσας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου, του Αντιδημάρχου Σοφάδων κ. Παναγιώτη Κεφαλά και του του προέδρου του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος κ. Σπυρ. Γιωτάκου.

Στη σύσκεψη  αναλύθηκε η τρέχουσα κατάσταση  και οι συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω των μεγάλων απαιτήσεων σε νερό που παρατηρούνται.

Οι έντονες και παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασιές, έχουν ως συνέπεια, το αρδευτικό δίκτυο  να δέχεται τεράστια πίεση.

Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν και την εξομάλυνση της αρδευτικής διαδικασίας ελήφθη κοινή απόφαση  την Κυριακή 11 Ιουλίου, από τις  7:00 το πρωί  έως 7:00 το απόγευμα, να σταματήσει η λειτουργία όλων των αντλιοστασίων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Σοφάδων.

Ο Δήμος Σοφάδων καλεί τους παραγωγούς να σταματήσουν την άρδευση το παραπάνω χρονικό διάστημα ενώ ο εντοπισμός παραβάσεων θα επιφέρει πρόστιμα σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό άρδευσης.

Παρακαλούνται όλοι οι αρδευτές για την τήρηση των αποφάσεων, προς όφελος όλων των δημοτών.