- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δήμος Σοφάδων: Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία δηλώσεων ζημιάς από τους αγρότες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι στο Δήμο Σοφάδων η διαδικασία δηλώσεων ζημιών, που προκλήθηκαν στα σιτηρά από τον παγετό της 9ης Απριλίου, προκειμένου να υπάρξουν αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος ενημερώθηκε αναλυτικά από τον προϊστάμενο του  Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Καμινιώτη καθώς η προθεσμία της παράτασης εκπνέει στις 21 Μαΐου.

Να σημειωθεί πως το άνοιγμα  του συστήματος του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες παραγωγούς του Δήμου Σοφάδων   επιτεύχθηκε μετά την άμεση κινητοποίηση και συνεργασία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου  και τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Δούκα. Και αυτό διότι το μέγεθος της ζημιάς ήταν αδύνατο να διαφανεί άμεσα. Ηδη, μαζί με τις δηλώσεις στη διάρκεια της παράτασης, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ξεπερνούν τα 41.000 στρέμματα.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σοφάδων τονίζει:

«Η Δημοτική Αρχή έχει πάντα το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες των παραγωγών και αγροτών μας. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα, κλιμάκια του ΕΛΓΑ επισκέφτηκαν την περιοχή μας ενώ υπήρξαν και συναντήσεις με τη Διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου να καταστεί εφικτή η παράταση στις δηλώσεις ζημιών. Αυτό που πλέον δεν είναι απλά επιθυμία αλλά επιτακτική ανάγκη, είναι η άμεση ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ώστε ταχύτατα να προχωρήσουμε και στη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων. Οι πληγέντες αγρότες της περιοχής χρειάζονται τάχιστα τη στήριξη της Πολιτείας ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.»