- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δήμος Σοφάδων: Σεμινάρια ζωής από το ΕΚΑΒ Καρδίτσας

Ο Δήμος Σοφάδων και το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας – Τομέας Καρδίτσας διοργάνωσαν εκπαιδευτικό σεμινάριο του προσωπικού του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων στις Πρώτες Βοήθειες που αφορούσε τόσο τη θεωρητική ανάλυση όσο και την πρακτική εξάσκηση σε δεξιότητες Βασικής Υποστήριξης Ζωής-ΚΑΡΠΑ με την χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και την  αντιμετώπιση θύματος πνιγμονής από ξένο σώμα.

Στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία, επίβλεψη και συμμετοχή της Ειδικού Ιατρού Εργασίας κ. Τριανταφυλλιάς Δεληγιαννίδου, οι Διασώστες και Εκπαιδευτές ΕΚΑΒ Μαρία Γιαννάκα, Μιχάλης Κρόκης, Ηλίας Δήμος και Λάμπρος Φυτσιλής παρουσίασαν αναλυτικά τις  μεθόδους που μπορούν να αποβούν κρίσιμες και σωτήριες για ανθρώπους που θα τις χρειαστούν.

Η δράση είχε στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους εργαζομένους στην παροχή πρώτων βοηθειών με τις συγκεκριμένες μεθόδους,.

Οι εργαζόμενοι, ενημερώθηκαν για τις πρώτες ενέργειες που μπορεί να κάνει κάποιος  άνθρωπος, όταν βρεθεί κοντά σε περιστατικό, ενώ υπήρξε και πρακτική εξάσκηση πάνω στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος.
Η συγκεκριμένη δράση, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, εντάσσεται στο σχεδιασμό ενός συνόλου δράσεων, που αποβλέπουν στην πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων .

Παράλληλα θα κινηθεί για την προμήθεια επιπλέον εξωτερικών απινιδωτών που θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους, ενώ ήδη υπάρχουν στο Δημαρχείο, στο Δημοτικό Στάδιο και στο ΚΑΠΗ.

Ο Δήμος Σοφάδων εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες  προς τους εκπαιδευτές για την πληρότητα της παρουσίασης εκφράζοντας την πρόθεση να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες εκπαιδεύσεις.

Να σημειωθεί ότι τα συγχαρητήρια για τη δράση του Δήμου Σοφάδων αλλά και τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας που έδωσε το παρόν.