- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ-συνδικαλιστικά δικαιώματα

Μετά τις ψευτο-εκλογές της 7ης  του Νοέμβρη στις οποίες συμμετείχε μόνο το 5% των συναδέλφων, έγινε η συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας.

Στην 1η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ οι εκλεγμένοι και αναπληρωματικοί αιρετοί των ψευτο-εκλογών (Θεολόγης Στέφανος-Κουτής Βάιος-Ακρίβος Βασίλης-Μητσοπούλου Μαρία) παραιτήθηκαν σύμφωνα με τις αποφάσεις  της ΔΟΕ και του συλλόγου μας. Οι συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας γίνονται με το Δ/ντή Εκπ/σης και τα δύο διορισμένα μέλη.

Παρόλο που έχει περάσει περίπου ένας μήνας από τις παραιτήσεις των αιρετών, εσκεμμένα δεν έγιναν δεκτές, το ΠΥΣΠΕ λειτουργεί με τρία μέλη χωρίς τους εκπροσώπους των συναδέλφων. Η ενέργεια αυτή είναι καταδικαστέα διότι δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη νομιμότητα και στον τρόπο λειτουργίας του συμβουλίου.

      Καλούμε τα διορισμένα μέλη στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας (τακτικά-αναπληρωματικά) να παραιτηθούν άμεσα από ένα υποτιθέμενο ΠΥΣΠΕ, που εξυπηρετεί μόνο το Υπουργείο και έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της ΔΟΕ και του συλλόγου μας.   

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ολοκληρώνει ένα σχέδιο το οποίο άρχισε το καλοκαίρι με τις επιλογές των προσωρινών Δ/ντών Εκπαίδευσης και συνεχίζει με την κατάργηση των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Στην εκατόχρονη ιστορία του θεσμού δεν υπάρχουν άλλα τέτοια παραδείγματα, θα μείνουν στην ιστορία του κλάδου ως ΨΕΥΤΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ χωρίς να προσφέρουν καμία προστασία στους συναδέλφους.

      Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΟΕ και του συλλόγου μας για μια ακόμη φορά καλούμε τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ να παραιτηθούν δείχνοντας πράξη ευθύνης. Ο κλάδος μας ενωμένος θα νικήσει τα οποιαδήποτε τερτίπια του Υπουργείου. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προτείνουμε τη διαγραφή τους από μέλη του συλλόγου όπως προβλέπουν οι αποφάσεις του κλάδου.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η απαξίωση των κατά τόπους συλλόγων των εκπ/κών, της ομοσπονδίας μας και του συνδικαλισμού γενικότερα.

Είναι καταδικαστέες ενέργειες που δεν επιτρέπουν να ακουστούν τα αιτήματα, οι προβληματισμοί και η φωνή των εργαζομένων στον κλάδο μας, τόσο σε τοπικό όσο και από την κεντρική εξουσία. Πόσο μάλλον να ελπίζουμε σε ένα γόνιμο διάλογο μαζί τους για τη λύση των προβλημάτων τα οποία έχουν αποδέκτη τους μαθητές και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο σύλλογός μας θα είναι πάντα παρόν αποτρέποντας την απαξιωτική  στάση ορισμένων.

 

Του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ν. Καρδίτσας