- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΔΟΠΑΠΑΠ: Έως 3 Αυγούστου οι αιτήσεις εγγραφής στα ΚΔΑΠ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π.) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι, ξεκίνησε από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και θα διαρκέσει έως και  την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων  για τη συµµετοχή των ενδιαφερόµενων στο Πρόγραµµα της ∆ράσης «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής», που αφορά στους Παιδικούς Σταθµούς καθώς και στα Κ∆ΑΠ και Κ∆ΑΠ ΑµΕα για το σχολικό έτος 2021-2022..Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται µέσω της ειδικής εφαρµογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr) µε τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet) της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης, έχουν

α) οι εργαζόμενες στην Ελλάδα, που είναι μισθωτές πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή με εργόσημο ή άλλες μορφές ευέλικτης απασχόλησης ή αυτοαπασχολούμενες

β) οι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

Επιπλέον, κάθε αιτούσα θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Να διαθέτει προσωπικούς κωδικούς (taxisnet), που θα χρησιμοποιηθούν για την υποβολή της αίτησής της.

β. Να έχει εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωση, της αιτούσας, του ετέρου μέλους καθώς και των παιδιών/εξυπηρετούμενων ατόμων για το έτος 2020. Η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης της αιτούσας καθώς και του ετέρου μέλους σε περίπτωση ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης για το 2020, συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης. Στην περίπτωση που ενώ υποβλήθηκε εμπρόθεσμα από τις αιτούσες φορολογική δήλωση έτους 2020, πλην όμως κατά τον χρόνο εφαρμογής των κριτηρίων του παρόντος άρθρου δεν έχει εκκαθαριστεί αυτή από την αρμόδια φορολογική αρχή, τότε είναι δυνατή η συμπερίληψη των αιτουσών αυτών στις ωφελούμενες της Δράσης, με την οριστικοποίηση της εκκαθάρισης, εφόσον υπάρχουν αδιάθετα voucher, δυνατότητα που δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν της 30/09/2021.

γ. Να έχει συνολικό οικογενειακό εισόδημα (δηλωθέν εισόδημα και τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, όπως αυτά αποτυπώνονται στο πεδίο Δ.1. του Εκκαθαριστικού) των δύο συζύγων/μερών και των παιδιών/εξυπηρετούμενωνατόμων εφόσον έχουν εισοδήματα, για το φορολογικό έτος 2020 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01/01/2020 – 31/12/2020), το οποίοδεν μπορεί, σε καμίαπερίπτωση, να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ και συγκεκριμένα:

Ο αριθμός των παιδιών που προαναφέρονται και υπολογίζονται στο εισόδημα είναι τα παιδιά μέχρι και 24 ετών ή τα άτομα μεΑ , ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ατομικά από κάθε αιτούσα σε περίπτωση μη δυνατότητας υποβολείς της αίτησης οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π.στο τηλέφωνο 2444029095 και ώρες 08:00-14:00 και κατόπιν ραντεβού να προσέλθουν για να υποβάλουν την αίτηση.

Λόγω των ειδικών μέτρων που ισχύουν για τον covid-19 οι γονείς-κηδεμόνες καλούνται να εφαρμόζουν τα ατομικά μέτρα προστασίας (μάσκες-γάντια).