- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δωρεά drone από το Δήμο Αργιθέας στην 8η ΕΜΑΚ

Ο Δήμος Αργιθέας δώρισε ένα σύγχρονο drone στην 8η ΕΜΑΚ σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, υλοποιώντας σχετική απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με τον τρόπο αυτόν, ο ορεινότερος και πλέον απομακρυσμένος Δήμος της Θεσσαλίας ΤΙΜΑ εμπράκτως την ακατάπαυστη προσπάθεια που καταβάλλει το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς επίσης ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την απρόσκοπτη βοήθεια που προσφέρουν διαχρονικά τα στελέχη του στους μόνιμους κατοίκους της Αργιθέας.

Ταυτόχρονα, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η Διοίκηση του Δήμου τηρεί τη δέσμευση που έδωσε στην οικογένεια του συμπατριώτη μας όταν βρέθηκε ζωντανός στην Αργιθέα μετά από 6 μέρες αναζητήσεων με τη χρήση drone, πως θα προχωρήσει σε μια ουσιαστική κίνηση στήριξης των ανθρώπων που έδωσαν νυχθημερόν τον καλύτερο εαυτό τους για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διάσωση.

Την παράδοση έκανε ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Μπάμπη Πούλιο και Όλγα Κορλού, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλία Παπαδήμα, τη Γενική Γραμματέα Κατερίνα Λαφαζάνη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αργιθέας Παναγιώτη Μπίνα.

Η παραλαβή έγινε από τα εξής στελέχη του Σώματος:

  1. Αρχιπύραρχο Ευάγγελο Φαλάρα – Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας.
  2. Αντιπύραρχο Χρήστο Ζουναλή – Διοικητή 8ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλίας.
  3. Αντιπύραρχο Παναγιώτη Κασκαμπά –  Υποδιοικητή 3ου Π.Σ. Λάρισας.
  4. Επιπυραγό Αποστόλη Χαχόπουλο – Υποδιοικητή 8ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλίας.
  5. Επιπυραγό Βασίλη Κουκούλη – Επιχειρησιακό αξιωματικό 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Οι κορυφαίοι αξιωματικοί ευχαρίστησαν όλους τους πολίτες της Αργιθέας για αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία και επεσήμαναν για ακόμη μια φορά πως θα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό του μόνιμου πληθυσμού της απομακρυσμένης ορεινής περιοχής, όποτε κι αν χρειαστεί.

Η οικογένεια του διασωζόμενου απέστειλε, επίσης, ευχαριστήρια επιστολή.