- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δωρεάν τοποθέτηση δικτύου αυτόματου ποτίσματος στο Μουσικό Σχολείο

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Ντάφο Δημήτριο [«Aίολος Α.Ε-Είδη Σωληνουργίας»] για τη δωρεάν τοποθέτηση δικτύου αυτόματου ποτίσματος σε τμήμα κήπων του σχολείου μας, ως συνέχεια εγκατάστασης που είχε ξεκινήσει ο ίδιος το 2016 -δωρεάν και τότε- φροντίζοντας μάλιστα και τη συντήρησή του σε όλη την έκταση των κήπων μας για όλο το χρονικό διάστημα.

Η προσφορά του είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της όασης πρασίνου που δημιούργησαν εδώ και κάποια χρόνια μαθητές και καθηγητές του Σχολείου. Ο εν λόγω κύριος διακρινόμενος από ευσυνειδησία,  επαγγελματική νοοτροπία,  χωρίς οικονομικό ή άλλο όφελος, ανέλαβε  και συντηρεί από το 2016 τους κήπους του Μουσικού Σχολείου.

Πιο σημαντική όμως διάσταση της πράξης αυτής αποτελεί η στάση ζωής του κ. Ντάφου και η διάθεση εθελοντικής προσφοράς του ως αναγνώριση της προσπάθειας του σχολείου μας για τη δημιουργία ενός ποιοτικότερου περιβάλλοντος το οποίο προσφέρει καλαισθησία και ενισχύει  την οικολογική συνείδηση όλων αυτών που δραστηριοποιούνται σ΄αυτό.

Στις  συνθήκες της σύγχρονης ζωής, όπου ο ανταγωνισμός και ο εγωκεντρισμός παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο στη δράση των ανθρώπων, είναι αληθινά παρήγορο ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, οι οποίοι επισφραγίζουν με τις πράξεις τους τη δύναμη και την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης εκπληρώνοντας την  ευθύνη τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον. Και όπως κάποιος σοφός είπε: «Κερδίζεις τα προς το ζην από αυτά που παίρνεις, αλλά κερδίζεις τη ζωή από αυτά που δίνεις».

 

Ο Διευθυντής, ο σύλλογος καθηγητών, οι μαθητές και το επικουρικό προσωπικό,  ως άμεσοι αποδέκτες της πράξης του τον ευχαριστούμε θερμά, ελπίζοντας πως στο μέλλον ίσως και κάποιοι άλλοι ακολουθήσουν  παρόμοιες ενέργειες στα πλαίσια της εθελοντικής προσφοράς μιμούμενοι το παράδειγμά του.