- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δωρεάν wifi σε 7 σημεία του Δήμου Αργιθεας μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες το έργο Ανάπτυξης Ασύρματων Ευρυζωνικών δικτύων στο Δήμο Αργιθέας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WiFi4EU.

Το πρόγραμμα WiFi4EU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να προωθήσει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους (όπως πάρκα, πλατείες και δημόσια κτίρια) σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, ο Δήμος Αργιθέας διεκδίκησε και εξασφάλισε κουπόνι αξίας 15.000 ευρώ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την εγκατάσταση του δικτύου WiFi4EU στα εξής σημεία:

Πλατεία Ανθηρού

Δημοτικό κτίριο Αγορασιάς

Πλατεία Πετρωτού

Πλατεία Βλασίου

Πλατεία Λεοντίτου

Πλατεία Μάγειρου Πετρίλου

Πλατεία Βραγκιανών

Η επιλογή των παραπάνω σημείων έγινε σύμφωνα με την πραγματική εφικτότητα και διαθεσιμότητα υψηλών ταχυτήτων ADSL από την COSMOTE.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πρόθεση της διοίκησης του Δήμου Αργιθέας στο άμεσο μέλλον είναι η εγκατάσταση ελεύθερου δικτύου WiFi σε περισσότερα σημεία καθώς και η αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου WiFi4EU συνεχίζοντας έτσι την απρόσκοπτη μετάβαση του Δήμου στη νέα Ψηφιακή Εποχή.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αργιθέας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον όμιλο Euroaxes και τον όμιλο ΟΤΕ για την άριστη συνεργασία με τα στελέχη του Δήμου μας για την υλοποίηση του έργου. Ξεχωριστές ευχαριστίες ανήκουν στον πρ. Αντιδήμαρχο Στέλιο Κωφό για όλη την προετοιμασία και την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών καθώς και στον Αντιδήμαρχο Θανάση Καραγεώργο για την ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών.