- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δράσεις για την Υγεία Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Καρδίτσας

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Καρδίτσας,με επικεφαλής τον γραμματέα Νίκο Γανιά και τα μέλη της Κ.Π.Ε. Δώρα Γούλακαι Σωτήρη Παπαγεωργίου μαζί με μέλη της Νομαρχιακής και Δημοτικής Οργάνωσης της Καρδίτσας,συνεχίζοντας τις δράσεις για την υγεία, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Κατά την επίσκεψη μας ενημερωθήκαμε από την διοικήτρια αλλά και το σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ελλείψεις προσωπικού (υποστελέχωση του σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) και εξοπλισμούκαθώς και τη διαχείριση των συμβασιούχων των οποίων η σύμβαση ολοκληρώνεται.

Κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης το προσωπικό του ΕΣΥ έδωσε με αυταπάρνηση την μάχη με τον Covid, εξασφαλίζοντας μια αξιοπρεπή νοσηλεία σε όλους οσοι το είχαν ανάγκη. Αντίθετα με όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, τα νοσοκομεία ακόμα και σήμερα είναι υποστελεχομένα και η υγεία υποχρηματοδοτούμενη. Η λεκτική και μόνο αναγνώριση της προσφοράς του ΕΣΥ δεν φτάνει, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γενναίο ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Αδιαπραγμάτευτη η έμπρακτη στελέχωση όλων των μονάδων τουΓ.Ν. Καρδίτσας ώστε ο πολίτης να νιώσει και πάλι ασφάλεια στον τομέα της υγείας. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχουμε δείξει την στήριξη μας με δράσειςσε νοσοκομεία και κέντρα υγείαςκαι παρουσίαση των 8 Παρεμβάσεων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που θέλουμε και αξίζουμε,και αντιστεκόμαστε σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης αυτών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.