- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δράσεις για την Υγεία Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Καρδίτσας

Την Παρασκευή 4-11-2022, στα πλαίσια των δράσεων για την υγεία, κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Καρδίτσας,με επικεφαλείς τον γραμματέα Νίκο Γανιά και τα μέλη της Κ.Π.Ε. Σωτήρη Παπαγεωργίου και Δώρα Γούλα, πραγματοποίησε επίσκεψη στα Κέντρα Υγείας Παλαμά και Σοφάδων.

Το κοινό στοιχείο που επικρατεί και στα δύο αυτά κέντρα υγείας είναι ηυποστελέχωση τους σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό καθώς και η έλλειψη υλικών. Αν αναλογιστεί κανείς οτι και τα δύο αυτά κέντρα εξυπηρετούν χιλιάδες κατοίκους είναι αδιανόητο να έχουν έλλειψη σε βασικές ειδικότητες γιατρών, αλλά και σε λοιπό δυναμικό, μην επιτρέποντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Στο Κέντρο Υγείας Παλαμά υπάρχουν ελλείψειςσε:

υπάρχει επίσης έλλειψη δυναμικού γραμματειακής υποστήριξης και φύλαξης την οποία προσπαθεί να καλύψει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων υπάρχουν ελλείψεις σε:

Οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας είναι βαρύτατες καθώς μετά από αυτοψία αντιλαμβανόμαστε πως τα δύο αυτά Κέντρα συνεχίζουν να λειτουργούν μονάχα χάρη στην αυταπάρνηση και τον ζήλο των διευθυντών, των στελεχών και του λοιπού προσωπικού τους. Απαιτούνται άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών καινα υπάρξει μέριμνα προκειμένου να στελεχωθούν θέσεις οι οποίες σε λίγο καιρό θα μείνουν κενές λόγω συνταξιοδότησης για τησωστή λειτουργία των Μονάδων. Παράλληλα ο εξοπλισμός χρειάζεται συντήρηση και αναβάθμιση, ενώ και οι κτιριακές εγκαταστάσεις απαιτούν βελτιώσεις.