- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δυναμική εκκίνηση για την Πολυκλαδική Έκθεση Thessaly Expo

Με κάθε επισημότητα και με υψηλούς στόχους σε ό,τι αφορά στα προσδωκόμενα οφέλη εγκαινιάστηκε, το απόγευμα της Παρασκευής, στο χώρο των καπναποθηκών, από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η Πολυκλαδική Έκθεση Thessaly Expo.

Το παρών έδωσαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος και πολλοί εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Με 100 επιχειρήσεις από όλη τη Θεσσαλία, αλλά και από την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, που θα αναπτυχθούν σε 3.600 τ.μ. στεγασμένου και 500 τ.μ. υπαίθριου εκθεσιακού χώρου στις Καπναποθήκες Καρδίτσας, η πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo θα διαρκέσει έως τις 9 του μηνός.

Η Thessaly Expo συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Καρδίτσας και έχει ως στόχο να αναδείξει την επιχειρηματικότητα και να στηρίξει την οικονομία της περιοχής, δίνοντας παράλληλα μια αφορμή αναψυχής στον κόσμο μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεών της.

Ομαδικές συμμετοχές επιχειρήσεων καταγράφονται από τα Επιμελητήρια της Καρδίτσας, της Λάρισας, της Μαγνησίας και των Τρικάλων, ενώ στην έκθεση συμμετέχουν και το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Καρδίτσας. Τρόφιμα-ποτά, αγροτικά προϊόντα & εξοπλισμός, τουρισμός-αγροτουρισμός, δομικά υλικά, ενέργεια, τεχνολογία, οχήματα, οικιακός εξοπλισμός, ένδυση & αξεσουάρ, καλλυντικά και υπηρεσίες-φορείς συνθέτουν το περιεχόμενο της διοργάνωσης. Κατά τη διάρκειά της θα αναδειχθούν τοπικά προϊόντα και παραγωγοί, ενώ θα προβληθεί ο ορεινός και εναλλακτικός τουρισμός της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η παράδοση και η στενή της σύνδεση με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Η Thessaly Expo πλαισιώνεται επίσης από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η ημερίδα με θέμα «Φυσικό φαινόμενο ‘’Ιανός’’: Δύο χρόνια μετά» το Σάββατο και η ημερίδα με θέμα «Αυθεντικότητα στις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού» την Κυριακή. Στις παράλληλες εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται οι συναυλίες του Κώστα Μακεδόνα και της Παυλίνας Βουλγαράκη, ενώ το «παρών» θα δώσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Καρδίτσας, καθώς και χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα.

Χρυσός Χορηγός της Thessaly Expo είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ενώ η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Υποστηρικτές είναι η βιομηχανία εμφιάλωσης νερού Θεόνη και η βιομηχανία τροφίμων 3Π. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη.

Η Thessaly Expo θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Κατηγορίες εκθεμάτων

Τρόφιμα-ποτά, αγροτικά προϊόντα και εξοπλισμός, τουρισμός-αγροτουρισμός, δομικά υλικά, ενέργεια, τεχνολογία, οχήματα, οικιακός εξοπλισμός, ένδυση και αξεσουάρ, καλλυντικά και υπηρεσίες – φορείς συνθέτουν το εκθεσιακό περιεχόμενο της Thessaly Expo.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα δοθεί η δυνατότητα στους τοπικούς παραγωγούς να αναδείξουν τα προϊόντα τους, ενώ θα προβληθεί ο ορεινός και εναλλακτικός τουρισμός της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η παράδοσή της και η στενή της σύνδεση με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Καρδίτσας και χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα να πρωταγωνιστούν, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μεγάλη συναυλία.

Χρυσός Χορηγός της Thessaly Expo είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα της Καρδίτσας, ενώ η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Υποστηρικτής είναι η εταιρεία Θεόνη. Η είσοδος στη Thessaly Expo, η οποία φιλοξενείται στις Καπναποθήκες της Καρδίτσας, θα είναι ελεύθερη.

Η ΔΕΘ-Helexpo φιλοδοξεί με την έκθεση αυτή να δημιουργήσει έναν ακόμα περιφερειακό εκθεσιακό πόλο προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

 

Ποιοι συμμετέχουν

Αγροτικά προϊόντα
Τρόφιμα – Ποτά – Τοπικά προϊόντα
Τουρισμός – Αγροτουρισμός
Εναλλακτικές μορφές τουρισμού
Βιοτεχνικά προϊόντα
Είδη λαϊκής τέχνης
Γεωργία – Κτηνοτροφία
Ενέργεια – Τεχνολογία περιβάλλοντος
Εναλλακτικές μορφές ενέργειας
Πληροφορική – Νέες τεχνολογίες
Χαρτοποιία – Είδη διακόσμησης
Είδη και υλικά συσκευασίας
Αυτοκίνητο – Μοτοσικλέτα – Ποδήλατο
Αξεσουάρ
Οικιακός – Επαγγελματικός εξοπλισμός
Έπιπλα – Δόμηση – Ανακαίνιση
Ενδύματα – Αξεσουάρ ενδυμάτων –
Δερμάτινα είδη
Οικογένεια – Παιδί – Εκπαίδευση –
Γυναικεία ομορφιά
ΜΜΕ – Διαφήμιση – Εκδόσεις – Υπηρεσίες
Φορείς

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Hημερίδες

Το πρωί του Σαββάτου, και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τον Ιανό.

Θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

Το πρωί της Κυριακής, και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

 

Καλλιτεχνικά γεγονότα

Συναυλία του Κώστα Μακεδόνα

Συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη

Ωράριο λειτουργίας

Παρασκευή από 16.00 έως 22.00

Σάββατο από 10.00 έως 22.00

Κυριακή 10:00 έως 21:00