- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δυναμική κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/10 στην πύλη του Νοσοκομείου στις 11πμ , ο Σύλλογος Εργαζομένων  για ακόμη μια φορά  προβάλλει τα προβλήματα του Νοσοκομείου, αλλά και γενικότερα του χώρου της Υγείας  και Διεκδικεί:

-Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες ,από την ημέρα που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας οι συνάδελφοί μας.

Συνάδελφοι που δουλεύουν πάρα πολλά χρόνια  και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες .

Συνάδελφοι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αψηφώντας τους κινδύνους ,τον φόβο και το άγχος, τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, προστατεύοντας τους ίδιους,  τους ασθενείς  και τους συναδέλφους τους, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Καλύπτανε καίριες θέσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα και κενά.

Είναι Αδικο αυτή τη στιγμή να βρίσκονται εκτός υπηρεσίας και χωρίς καθόλου μισθό, γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ζητούμε να επιστρέψουν οι συνάδελφοί μας  στην εργασία τους ,κάνοντας δύο rapid test την εβδομάδα, όπως γίνεται σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους και να συνεχίσουν να προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους στο χώρο του Νοσοκομείου.

-Χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Η Επιτροπή αποφάνθηκε θετικά σχετικά με την ένταξή μας στα ΒΑΕ .Πιστεύουμε πως πλέον ήρθε ο καιρός να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας . Αν οχι τωρα  -τοτε ποτε?????

-Ζητούμε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων μας και όχι μια μικρή παράταση με αβέβαιο μέλλον, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ,χρόνια τώρα.

-Ζητούμε την επαναφορά του 13-14 μισθού ,καθώς κ αύξηση των μισθών μας.

-Ζητούμε την επίσημη  αναγνώριση του Covid 19 ,ως επαγγελματική νόσος και εργατικό ατύχημα.

-Ζητούμε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους, όπου υπάρχουν  ελλείψεις.

Στο Νοσοκομείο μας πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού προσωπικού και όχι μόνο και  να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις.

Θα πρέπει να αναλογιστούμε και τον αριθμό των  συνταξιοδοτήσεων,  που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον και να φροντίσουμε ώστε να καλυφθούν όλες αυτές οι  θέσεις με μόνιμο προσωπικό, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας με ότι αυτό συνεπάγεται..

-Μήνες τώρα, ζητάμε το Νοσοκομείο της Καρδίτσας να έχει τον δικό του Διοικητή και όχι να μοιραζόμαστε τον ίδιο Διοικητή με άλλο Νοσοκομείο.

Μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε το αίτημά μας…Πόσος χρόνος χρειάζεται άραγε για την τοποθέτηση νέου Διοικητή  και γιατί??

Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε και να προσπαθούμε για ένα καλύτερο Νοσοκομείο στον Νομό μας ,που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν σε όμορα Νοσοκομεία , γιατί υπάρχει έλλειψη ιατρικού , νοσηλευτικού προσωπικού( αλλά και όλων των ειδικοτήτων).

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.