- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εμποροϋπάλληλοι: Ισχυρή απεργιακή απάντηση στις 10 Ιούνη

Ούτε λεπτό χαμένο! Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας κλιμακώνει την δράση του για να δοθεί ισχυρή μαζική απεργιακή απάντηση στις 10 Ιούνη. Απαιτούμε να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα και μαζί όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και διατάξεις που ισχύουν σήμερα. Ακυρώνουμε στην πράξη το σχέδιο κυβέρνησης και ηγεσίας της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλου – Χατζηδάκη να αποσυντονίσουν, να αποδιοργανώσουν τα σωματεία και τα συνδικάτα.

Το σχέδιο αυτό που στόχο έχει να έρθει το αντεργατικό έκτρωμα χωρίς αντιδράσεις ξεδιπλώθηκε, στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία βρίσκει «πάρα πολλά θετικά ζητήματα» στο έκτρωμα πρότεινε τελικά και αποφάσισε απεργία στις 10 Ιούνη, καλώντας τους εργαζόμενους να «παλέψουν» για να βελτιωθεί το έκτρωμα!

Προσπαθούν έτσι να ξεφύγουν από την τεράστια πίεση που δέχονται από σωματεία και συνδικάτα όλους αυτούς τους μήνες με κινητοποιήσεις, περιοδείες, συσκέψεις, με πρόσφατο σταθμό τη μαζική απεργία στις 6 Μάη, ενημερώνουν και ξεσηκώνουν τους εργαζόμενους, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού απεργιακού μετώπου με αίτημα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και μαζί με αυτό όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και διατάξεις που ισχύουν σήμερα, ειδικά εκείνες που εδώ και 10 χρόνια σφυροκοπούν την εργατική τάξη.

Καταγγέλλουμε την στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας που τόσους μήνες , πάντα σε γραμμή ΓΣΕΕ , σφύριζε αδιάφορα και χαρακτήριζε τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες άχρηστες. Αυτοί που τόσο καιρό το ρίξανε στη μελέτη για να εντοπίσουν τα θετικά σημεία του νομοσχέδιου εκτρώματος κρατούσαν τόσο καιρό στάση αναμονής. Αυτοί είναι που διασπούν το κίνημα. Η καλύτερη απάντηση σε αυτούς την κυβέρνηση τους και τη μεγαλοεργοδοσία θα είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία.