- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εμποροϋπάλληλοι και οικοδόμοι εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού

Η δημοτική αρχή του κυρίου Τσιάκου, που στηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων.

Τα σωματεία μας, αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού, η οποία είναι, ασύμφορη για το λαό της πόλης. Όχι μονάχα δεν πρόκειται να δούνε οι Καρδιτσιώτες μειώσεις στους λογαριασμούς τους, αλλά αντίθετα θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα της αντιλαϊκής πολιτικής της «πράσινης ανάπτυξης» που υλοποιεί κατά παραγγελία των επιχειρηματικών συμφερόντων η διοίκηση του δήμου.

Οι εργαζόμενοι έχουμε ζήσει πικρά τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες που τελικά αποτελούν το άλλοθι για την παραχώρηση κερδοφόρων τομέων στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Όλες οι δημοτικές αρχές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ όπως και η σημερινή, αποδέχονται πλήρως το πλαίσιο λειτουργίας από το κράτος με μειωμένες χρηματοδοτήσεις και μηδαμινές προσλήψεις. Οι δημότες έχουν ζήσει πικρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που  και η σημερινή δημοτική αρχή έρχεται να «αξιοποιήσει» για όφελος των μεγαλοεργολάβων.

Η δημοτική αρχή του κυρίου Τσιάκου, πιστά στοιχισμένη στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  στα  σχέδια και στις νομοθετήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων, των προηγούμενων και της σημερινής της Ν. Δ., είναι έτοιμη να δώσει γη και ύδωρ στους  επιχειρηματικούς ομίλους  για να ανακάμψει η οικονομία,  ταΐζοντας τους φρέσκο χρήμα από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών, για να έρθει η ανάπτυξη γι αυτούς, ενώ οι δημότες θα πρέπει να νιώθουν «ικανοποιημένοι» με μόνο το 55% της αποζημίωσης από τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιανού.

Καλούμε το λαό της πόλης και τους εργαζόμενους του δήμου να μην δεχθούν να περάσει και ο ηλεκτροφωτισμός στου επιχειρηματικούς ομίλους. Να καταδικάσουν τη δημοτική αρχή και όσους άλλους έχουν την πρόθεση ή θα ψηφίσουν θετικά στην ιδιωτικοποίηση. Η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων μπορεί να γίνει με ενίσχυση της υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό και τμηματικά κάθε χρόνο με βάση τα έσοδα απ’ τα ανταποδοτικά του δήμου και με αύξηση της κρατικής ενίσχυσης (ΚΑΠ).