- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εμποροϋπάλληλοι: Όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους,  όλα τα σωματεία της περιοχής μας, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της Πανελλαδικής Πανεργατικής  απεργίας στις 6 Απρίλη.

Η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για το λαό μας με τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, απαιτεί αγωνιστική απάντηση. Να μην πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο που γίνεται για τα συμφέροντα των αφεντικών

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων διέλευσης φυσικού αερίου και όχι μόνο.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικά στενάζει κάτω από το βάρος της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχιας και των πετσοκομμένων εισοδημάτων με αποτέλεσμα η λαϊκή οικογένεια να τα βγάζει δύσκολα πέρα!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

Η θέση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για συστράτευση με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., να διαλέξουμε δηλαδή ληστή που θα εκμεταλλευτεί τη λεία από το αίμα που χύνεται στην Ουκρανία, είναι απαράδεκτη και απορρίπτεται!  Ειδικά η ηγεσία της ΓΣΕΕ  καλεί ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους  να κάνουν νέες θυσίες για να πληρωθεί η  εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο ενώ ταυτόχρονα βάζουν πλάτη στην επίθεση κυβέρνησης- εργοδοσίας που οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανέχεια. Κουβέντα δεν είπαν για τους πρόσφατους αγώνες στη  ΛΑΡΚΟ, στη COSCO, στα πετρελαίων της Καβάλας, στην  Ε- food! Παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι από τους εργαζόμενους και δεν χωρά καμία αμφιβολία!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απαιτούν:

 Οι αυξήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων μας έχουν τσακίσει.

Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε πως ο κατώτερος μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007, δηλαδή στα 663€.

Στην περιοχή μας, επιχειρήσεις κλείνουν και εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο όπως οι εργαζόμενοι στη ΕΑΣ που 10 χρόνια μετά και ακόμα δεν είδαν να τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους.  Οι εργαζόμενες καθαρίστριες στο νοσοκομείο είναι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους για μπουν μέσα οι εργολάβοι.

Την ίδια κατάσταση βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής μας με την εκτίναξη του κόστους παραγωγής που τους πετάει έξω από τα χωράφια τους. Ο παλικαρίσιος και ανυποχώρητος αγώνας τους αυτή την περίοδο μας δείχνει τον δρόμο.

Οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης ήδη ετοιμάζουν τις αγωνιστικές δράσεις τους γιατί  αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξήσεις και τη φοροληστεία και απειλούνται με λουκέτα.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι πάνω από το δικαίωμα στην υγεία και τη σταθερή δουλειά μπαίνει το επιχειρηματικό κέρδος.

Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιωματά μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.

 

Διεκδικούμε:

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής μας  σε σύσκεψη , την Τρίτη 22/3/2022 18:00 μμ στην αίθουσα του εργατικού κέντρου για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης