- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, που διοργάνωσε και πραγματοποιεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά μας Μητρόπολη σε συνεργασία με τον Δήμο Μουζακίου πραγματοποίησε εκδηλώσεις με επίκεντρο την Τ.Κ. Μαυρομματίου, τόπο γεννήσεως του αρχιστρατήγου της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ως εκ τούτου, το πρωί της Τετάρτης της Διακαινησίμου 5 Μαΐου 2021ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος τέλεσε την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του ως άνω χωρίου.

Ακολούθως και ώρα 11:30΄π.μ., προέστη της επισήμου Δοξολογίας και του ιερού μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού αρχιστρατήγου παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Στη συνέχεια, προέστη της λιτάνειας της εικόνος του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου μέχρι την κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου, όπου και τέλεσε επιμνημόσυνο δέηση ενώπιον του έφιππου ανδριάντα του αρχιστρατήγου της Ελληνικής Επαναστάσεως.