- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκδήλωση για ζητήματα Υγείας οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ

 Άλλη μια αξιόλογη εκδήλωση για ζητήματα Υγείας οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ στην αίθουσα της ΠΕΔ στα πλαίσια του πολιτικού ανοίγματος που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Οι ομιλητές Κώστας Τριανταφύλλου, Καθηγητής Ιατρικής, Γαστρεντερολόγος στο Νοσοκομείο Αττικόν, υποψήφιος βουλευτής επικρατείας και ο Έκτορας Γάζος, Διδάκτωρ Ιατρικής, Μαιευτήρας Γυναικολόγος στο Κέντρο Υγείας και στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας περιέγραψαν την άσχημη εικόνα που υπάρχει στο χώρο της Υγείας, τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και ιατρικό εξοπλισμό. Ανέδειξαν τις διαχρονικές ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων και τις στρατηγικές  επιλογές του κράτους για την παραπέρα υποβάθμιση του συστήματος υγείας με την ταυτόχρονη ιδιωτικοποίησή του και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών. Επεσήμαναν την ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν υγείας και πρόνοιας  με βάση  τις πραγματικές δυνατότητες της εποχής μας και τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του λαού. Η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί όρο και προϋπόθεση για να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας του λαού προκειμένου να μπουν εμπόδια στο σχεδιασμό του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του στον τομέα της Υγείας και να ανοίξει ο  δρόμος για βαθύτερες αλλαγές.

Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έγιναν από την Πόπη Μπούτα, επισκέπτρια Υγείας στο ΚΥ Καρδίτσας, υποψήφια βουλευτεί Καρδίτσα του ΚΚΕ, τον Κώστα Αθανασίου, διευθυντή του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας και την Κατερίνα Καπερώνη, συμβασιούχο καθαρίστρια στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Παράλληλα στον Παλαμά, στο Κέντρο πολλαπλών χρήσεων  ο Νίκος Τέγος μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και  υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ταξικό χαρακτήρα του κράτους, στην ταχύτητα για την προώθηση αντιλαϊκών επιλογών και σχεδίων για  «πράσινες επενδύσεις» , για λήψη δικαστικών αποφάσεων σε βάρος του λαού και στην εξοργιστική καθυστέρηση όταν πρόκειται για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, σε έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας που τα θεωρεί κόστος και εκτός δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας. Τόνισε πως η τραγωδία των Τεμπών φωτίζει και μια άλλη μεγάλη αλήθεια: ότι όσες κυβερνήσεις και αν αλλάξουν, όσοι μηχανοδηγοί και να αλλάξουν, το τρένο της αστικής διακυβέρνησης κινείται και θα κινείται σταθερά στις ματωμένες ράγες που καθορίζουν η άρχουσα τάξη και η ΕΕ. Ουσιαστική λύση προς το συμφέρον του λαού δεν μπορεί να υπάρξει δίχως σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους.  Κατέληξε λέγοντας πως απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ηγηθεί της εργατικής – λαϊκής πλειοψηφίας, να συμβάλλει ως πρωτοπορία στην ανατροπή του σημερινού συσχετισμού.